Услугата Nearby Share в Android е все по-близо до официален дебют

Услугата Nearby Share в Android е все по-близо до официален дебют

Вече знаем, че Google подготвя собствено решение за бърз безжичен трансфер на файлове между устройства с Android, което носи името Nearby Share. Изглежда тази функционалност е близо до реализиране, като тя вече е налична в бета версията на Play Services.

За потребителите, които използват тази бета версия, Nearby Share ще е достъпна във всички менюта, които дават възможност за споделяне на съдържание. Понякога тя дори ще се появява и до бутона за копиране.

Преди да я използвате за първи път, ще трябва да я активирате. След това опцията ще потърси останалите устройства в близост, които също са с включен Nearby Share. Възможно е споделянето на разнообразни типове файлове, а когато някое устройство се опита да сподели с вас информация, ще получавате известие.

И от двете устройства ще се изисква потвърждение, преди да стартира споделянето. Nearby Share разполага с настройки за това кой може да вижда телефона ви, както и начините за споделяне - през мобилната мрежа, Wi-Fi или без интернет връзка.

Източник: Android Police