Услугата WhatsApp е доставила 63 милиарда съобщения само на Нова година

Услугата WhatsApp е доставила 63 милиарда съобщения само на Нова година

Притежаваната от Facebook услуга за комуникация WhatsApp започна годината особено успешно. Компанията се похвали, че сървърите й са били най-натоварени при посрещането на 2017, като за период от 24 часа са успели да се справят с над 63 милиарда изпратени съобщения. Засега не е ясно кога е бил предишният рекорд, но през пролетта на миналата година Facebook сподели, че Messenger и WhatsApp комбинирано обработват 60 милиарда съобщения дневно. Новогодишното постижение е особено впечатляващо, защото е реализирано само от WhatsApp. Сред изпратените съобщения има почти 8 милиарда изображения и 2,4 милиарда видеоклипа.

Източник: Recode

 • [Quote]WhatsApp backdoor allows snooping on encrypted messages[/Quote] [Quote]A security backdoor that can be used to allow Facebook and others to intercept and read encrypted messages has been found within its WhatsApp messaging service.[/Quote] От тук: https://www.theguardian.com/technology/2017/jan/13/whatsapp-backdoor-allows-snooping-on-encrypted-messages
  PoceH_BS
 • Днес се опитах да проведа видео разговор по Вайбър учудващо нямаше ядове дано да са го оправили.
  bachev31
 • И аз бих си сложил WhatsApp no просто там нямам с кой да си пиша или чувам
  bachev31
 • Сложих си WhatsApp и съм много доволен,повече за вайбър и българските му меринджей неща да чувам. Ако погледне човек и броя на изтегляния в гугъл маркета ще види че WhatsApp е инсталиран два пъти повече от вайбъра.
  kapytko
 • Работя В Англия по 7-8месеца в годината там незнам някой да ползва Вайбър и аз там не го ползвам защото видеоразговора е под всякаква критика, много често прекъсва видеото, ползвах скайп но като набирам от 3-4 пъти я се свържа 1път я не и го махнах и него ползвам основно Месинджъра няма грешка и при видео и без видео, прави ми впечатление че в Англия използват WhatsApp но вече масово си ползват Месинджъра. Такива са моите впечатления.
  bachev31
 • Явно много хора са им яли попарата на Viber: http://questona.com/viber-five-things-more/ Не се лъжете да разчитате на тази програма! На нея можете да разчитате и да останете неприятно изненадани! При директор българин (Атанас Райков и колежката му Петя Камбурова) какво очаквате
  kapytko
 • Най-новият Messenger на Facebook стана ужасен - My Day със снимки, после съобщения, после онлайн приятели, фаворити, после още съобщения, още абонати. Манджа с грозде. Имам чувството,че в UX/UI екипа за през празниците са наели студетни 2-3 курс и в момента експериментират. Масово хората недоволстват в Google play. Изобщо не е user-friendly.
  Blue Sky
 • Ами от 4 приятеля родени там испанци, никой не е чувал за Вайбър. Трябваше да им обяснявам. Същото с англичани, американец, един приятел от Тайланд... Всеки ползва Фейсбук или чете клюките на другите. Като имаш приятели, които използват Уотсап, много ясно, че по тях ще използваш само приложението, по което можеш да ги чуваш + чат. 500 млн. във Вайбър са вероятно от Индия (които изтестват всичко де що има за без пари - в Гугъл Плей всички коментари на всеки ап са от индийци само), Русия и Източна Европа. Достатъчно за няколкостотин милиона. Плюс вероятно Израел, Египет, Северна Африка. Честно казано, не ме интересува, споделих лични впечатления само.
  MEnergy
 • Какво значи извън БГ никой не ползва вайбър хаха:D смешно е чак и ще кажа защо. Спор няма че WhatsApp е много по използван и свалян. Но да се върнем на въпроса как само в БГ го ползваме. Хубаво , но то е свалено над 500млн потребителя. В БГ сме 5 млн как така само тук се ползвало.:D Че това е цялото население на Европа. Така, че стига глупости. Иначе уотсъп е като фейса над 1 млрд. Но приложение свалено над 500млн пък ползвано само в БГ със 7млн население, стига повтаряйте тая глупост. И в други форуми същото дрънкат.
  wer_aac
 • Извън България почти никой не използва Вайбър. Имам приятели различни националности из цяла Европа, Северна Америка, Азия - на някои трябваше да обяснявам какво е това Вайбър. Не случайно разни там Вайбър (регионални) директорчета са базирани из България. И на последно място, израелски, вероятно създаден от отдел на Мосад. Не, че Уотсъп е по-различен, но поне има моднати версии, позволяващи премахване на тикчето за "прочел", "получил", онлайн статус, промяна на размера, качеството на изпращано видео и хиляди други туийкове, които го правят всичко друго, но не и конктролирано от Фейсбук (прайвъси гурутата, измислили го за да дъмпват данни от всеки и за всичко)...
  MEnergy
 • Аз пък си ползвам Viber и ми харесва повече. Имам и WhatsApp инсталиран, колкото да стои там. Всеки ползва това , което му харесва, някои ползват и двете.
  wer_aac
 • WhatsApp е най-разпространения месинджър за мобилни устройства в света. Viber стана популярен в България предимно заради безплатните разговори, които WhatsApp пуснаха много по-късно. Като софтуер WhatsApp е доста по-бърз, лек и надежден. Няма излишни глупости и просто си работи. Има и удобна уеб версия...
  love4real
 • https://www.similarweb.com/blog/worldwide-messaging-apps Аз лично предпочитам WhatsApp - лек, бърз, вече има аудио- и видеоразговори и няма тъпи стикери, игри и не-знам-си-какви щуротии още.
  Blue Sky
 • Сега разбирам защо мнозина не използват Viber.
  kapytko
 • Ако под ЧНГ се разбира спамърско значи може да се приеме че е било спамерско. Искам да Ви обърна внимание че НОВА ГОДИНА е нацоинален празник на който се поздравяват близки,роднини и познати.
  kapytko
 • Лично аз не познавам жив човек да ползва това нещо :|
  LegolasElf
 • Поздравително... или спамърско? (whistle)
  AVKansazov
 • От мойте приятели никой не ползва това приложение и се принудих да го де инсталирам преди 2години всеки беше на вайбър, сега вече май се преориентираха на месинджър, някой пробвал ли е видеоразговора на WhatsApp да каже впечатления?
  bachev31