Какви изненади ни е подготвила HTC за 12 януари?

Какви изненади ни е подготвила HTC за 12 януари?

До 12 януари остават броени дни, но HTC успява да запази в тайна продуктовите премиери, които е планирала за тази дата. Вече се появиха слухове, че тогава ще видим модел с кодово име Ocean Note, а нова информация разкрива, че устройството може да се появи на пазара под името HTC U Ultra. Според непотвърден източник на @OnLeaks смартфонът ще предложи 6” дисплей и няма да има стандартен жак за слушалки. По-късно друг потребител на Twitter @LlabTooFeR разкри кодовите имена на още два телефона на тайванската компания – Alpine и E66. Второто устройство ще се продава като HTC X10 и ще наследи миналогодишния X9, а според @OnLeaks първото може да видим под името HTC U Play. Твърди се, че това е модел с 5,2” дисплей, който също няма да има стандартен 3,5 мм жак за слушалки.

Междувременно Ивън Блас (@evleaks) също се включи в серията слухове с публикуването в Twitter на два интересни клипа. Едното видео показва смартфон, за който се заговори още в края на миналата година, когато в интернет се появи концептуален клип за модел с кодовото име HTC Ocean. Интересното в него беше наличието на сензори върху страничните повърхности, които се ползват за управление на интерфейса. Новото видео дава по-добър поглед върху този начин на навигация, който е приложим за модели с по-голям диагонал на дисплея, и показва превъртане на списъци с икони, стартиране на приложения и управление на камерата.

Вторият клип е по-обобщаващ и ако е актуален, може би дава идея за насоката на продуктовото портфолио на HTC през тази година. В него компанията заявява, че иска да експериментира с материали, цветове и форми, за да създаде персонализирани продукти (може би това има връзка със слогана “за теб”, който носи предстоящото събитие) и показва различни покрития за задния панел – такова, което променя цвета си, друго от текстил и т.н. В края на видеото се вижда и телефон с логото на Vive, но засега не е ясно дали става дума за реален продукт, или за обикновена визуализация за нуждите на презентацията. Според Блас показаните устройства нямат връзка с Ocean Note, който очакваме да видим на медийното събитие на 12 януари.

И ако това не ви се струва достатъчно объркващо, ще добавим и непотвърдена информация от тайвански форум, в която се обсъждат част от характеристиките на Ocean Note. Според нея устройството ще има извит дисплей и извит заден панел, който няма да е изработен от метал (дали ще е стъклен?). Споменават се още втори преден дисплей над основния, два високоговорителя, двойна камера, капацитивни бутони за управление, сензор за отпечатъци върху задния панел и премахване на стандартния жак за слушалки. Очаква се смартфонът да има дисплей, който е по-голям от този на iPhone plus, но засега не е ясно дали става дума за 6” или за 5,7”. Дизайнът на телефона се описва като комбинация между флагманите на LG и Samsung.

Друга информация също потвърждава премахването на жака за слушалки в Ocean Note и ползването на извит дисплей, но освен това се посочва, че камерата ще е подобрена и компанията дори се кани да обяви, че тя е постигнала най-висок рейтинг в тестовете на DxOMark (в момента първенството е за Google Pixel). Публикацията обаче твърди, че кодовото име Alpine всъщност е за HTC X10, така че има известно разминаване с другите детайли, но при слуховете е така.

Ново

Оказва се, че видеото с телефона Vive е онлайн от лятото на миналата година, но след публикацията на Ивън Блас то бързо беше свалено от автора Шон Сапърстайн, което подсказва, че не е трябвало да бъде публикувано. Другото видео също е негово дело, но засега все още е налично в YouTube, където е било пуснато в началото на тази година. До средата на 2016 Сапърстайн е бил служител на HTC и се е занимавал със създаването на подобни визуални материали.