Утре Samsung ще разкрие първи детайли за своя смартфон със сгъваем дисплей

Утре Samsung ще разкрие първи детайли за своя смартфон със сгъваем дисплей

За разлика от друг път Samsung решиха да изоставят традиционната си политика на пазене на тайни до последния момент. Утре в Сан Франциско участниците в Samsung Developer Conference ще могат да добият първи впечатления от сгъваемия смартфон на компанията. Устройството се разработва от години, а идеята на ранната му демонстрация пред публика е да се съберат отзиви от разработчици. От Samsung са наясно, че изцяло новият формат не е без своите проблеми и ще се изисква сериозна преработка на част от приложенията, за да могат те да работят както се очаква на новия тип смартфон.

В същото време корейският гигант иска да събере впечатления от външни хора и за интерфейса, който бе един от критичните елементи на джаджата и забави нейната премиера с над година. Според източници на Reuters ранната демонстрация също така е предизвикана и от предпазливост след катастрофата с Galaxy Note7 преди две години. Корейският гигант със сигурност няма да иска да поема никакви рискове с новия си имиджов продукт, който трябва да засили позициите на компанията в премиум сегмента.

Представител на Samsung е заявил пред Reuters, че "За разлика от нашите флагмани, сгъваемият смартфон е изцяло нова концепция, както от дизайнерска, така и от гледна точка на потребителското преживяване, така че той изисква съвсем различен подход. Преди да пуснем такова устройство на пазара, ние искаме да покажем на разработчиците какво сме направили до момента и да видим тяхното мнение за продукта."

Друг представител на Samsung пък е коментирал, че конференцията в Сан Франциско ще е първото събитие, на което ще бъдат показани реални снимки на новия телефон. Доста е вероятно самото устройство да не бъде демонстрирано. Очакванията са новият тип телефони постепенно да заеме сериозно място на пазара. Според прогноза на Strategy Analytics през 2019 ще бъдат продадени само 1.2 милиона от този тип смартфони, но бройката ще нарасне до 64.9 милиона през 2023 година, което ще е 3.5% от целия пазар на мобилни телефони.

Източник: Reuters