9 смартфона на Huawei ще получат Android 9 от 10 ноември

В продължение на няколко седмици Huawei тестваше обновяването до Android 9 за много от съвместимите със софтуера смартфони с ограничен брой потребители и компанията явно е готова да разшири обхвата преди да пусне финалната версия на софтуера. Това ще стане първо в Китай, където от 10 ноември тестовата версия на EMUI 9.0 с Android 9 ще е достъпна за всички потребители на 9 от телефоните на компанията.

Според информация от китайски медии, които цитират шефа на мобилното подразделение Ричард Ю, това са P20, P20 Pro, Mate 10, Mate 10 Pro, Mate 10 Porsche Design, Mate RS Porsche Design, Honor 10, Honor V10 и Honor Play. Очаква се по-късно това обновяването да достигне и до други по-стари модели.

Засега няма информация кога софтуера ще е наличен за всички потребители на телефоните извън Китай, но можем да предположим, че процеса ще стартира през декември. EMUI 9.0 носи опростен дизайн, подобрения в производителността и енергопотреблението, поддръжка за новата жестова навигация на Android, технологията GPU Turbo 2.0 и др.

Източник: MyDrivers