UV стерилизаторът на Samsung вече се продава в България

UV стерилизаторът на Samsung вече се продава в България

През лятото писахме за интересен продукт на Samsung, който комбинира UV стерилизатор за малки предмети и безжично зарядно и предположихме, че той скоро може да се появи и в България. Това вече е факт, след като устройството (GP-TOU020SABWQ) вече е налично в търговската мрежа на мобилните оператори, както и във веригите за потребителска електроника на препоръчителна цена 79 лв.

Става дума за компактен стерилизатор с ултравиолетови лъчи (UV-C), който е снабден и с безжично зарядно с мощност от 10 вата. Така можете за няколко минути да стерилизирате своя телефон и дори да го заредите. Според компанията UV лъчите убиват до 99% от бактериите и микробите. Наскоро проучвания установиха, че UV-C светлината ефективно деактивира и SARS-CoV-2, който причинява COVID-19.

Самото устройство е произведено от Samsung C&T, а целият процес на дезинфекция продължава 10 минути, след което устройството се изключва автоматично. В същото време безжичното зареждане продължава. Освен с телефони с диагонал на екрана до 7" джаджата може да се ползва и с други предмети, които са достатъчно малки да се поберат в нея като очила, слушалки, писалки и дори четки за зъби.

  • Побъркаха се вече.
    Вито
  • Добра цена, но го намирам и за 61 лв с доставката. :)
    chilko