В Бразилия пуснаха iPhone с Android

В Бразилия пуснаха iPhone с Android
Адвокатите на Apple вероятно получиха неочаквана изненада от Дядо Коледа. Според AP бразилската компания Gradient е пуснала на местния пазар смартфон с Android, който съвсем официално се продава под името iphone. При това цялата акция е съвсем легална. Наскоро съдът в Бразилия постанови, че те имат право да използват името iphone до 2018, защото са го патентовали още през 2008 г.

От самата компания обясниха, че още през 2000 г. са имали визия за предстоящата мобилна революция и масовото навлизане на смартфоните. От Gradient подчертават, че имат ексклузивни права върху името iphone за Бразилия и че ще предприемат всички законови мерки, за да защитят интелектуалната си собственост.

Иначе самият бразилски iphone е относително скромно бюджетно устройство с Android 2.3, 3.7-инчов дисплей, 5-мегапикселова камера и 2 слота за SIM карти. Самият телефон дори не е нов и досега се е продавал под името Neo One GC 500. За момента няма официална реакция от страна на Apple, но е малко вероятно появата на устройството да не предизвика поне няколко съдебни процеса.

http://bigstory.ap.org/article/brazil-company-sells-cell-phones-iphone-brand