В Индия започват доставките на смартфона за 3 евро

В Индия започват доставките на смартфона за 3 евро

В началото на годината писахме за предназначения за индийския пазар смартфон Freedom 251, който ни впечатли с цената си от едва 3,3 евро (около 251 рупии). Не вярвахме, че телефона ще достигне до пазара, но компанията Ringing Bell ни обори като заяви, че доставките ще стартират на 30 юни (по-късно стана явно, че това ще стане на 7 юли) и вече е налична партида от 200 000 броя. След това ще бъдат стартирани онлайн продажбите за другите желаещи да се сдобият с телефона, но не е ясно дали цената ще остане същата. Сайтът на компанията е регистрирал 70 милиона заявки в началото на годината преди да се срине заради големия интерес.

Freedom 251 предлага 4” дисплей с резолюция 960 x 540 пиксела, две камери с резолюция 8MP и 3,2MP, батерия с капацитет 1800mAh, четириядрен чипсет с честота 1,3GHz, 1GB RAM и 8GB вградена памет. Според информация от The Indian Express Ringing Bell продава устройството на загуба от 140-150 рупии (1,8-2 евро), но се надява да спечели от големите обеми реализирани телефони. Смартфонът иначе струва на компанията около 1180 рупии (15 евро, а част от цената се субсидира от инсталираните в него приложения.

Планират се и по-скъпи телефони, които ще струват до около 100 долара и ще се продават на печалба, допълва BBC. Шефът на компанията обещава в началото на юли тя да пусне и 32" LED телевизор, който ще струва 10 000 рупии (134 евро) вместо обичайните 13 000 рупии (174 евро). В момента Ringing Bell има налични 100 000 броя от него.

Източник: The Indian Express, BBC

 • Това е източника. Сам можеш да прецениш дали в него се говори за full HD резолюция и за смарт телевизори и дали авторите в другия сайт си вършат работата както трябва. [Quote]The company is also planning to launch a 32-inch high-definition LED television — also called “Freedom” — in the first week of July. “These will be the cheapest television sets in India and will be available for less than Rs 10,000. Within two days, the delivery would be made and we will sell them online,” Goel said, adding that the company currently has one lakh such pieces in stock. In comparison, the cost of 32-inch HD LED TV sets normally begins from Rs 13,000.[/Quote]
  chilko
 • Незнам бре човек,просто чета,прочети и ти да видиш какво пише Няма как да ти копна линка от статията,не разбирам защо от сайта го правя,не стига,че се копират новини от Калдата но не може да се покаже цялата новина.
  Диян
 • За 135 евро със сигурност няма да е смарт и FHD.
  chilko
 • Смарт и FHD ?
  Диян
 • И сега може да се купи 32" телевизор от хипермаркет за 275 лв. :)
  tapata
 • всичко на всичко, излиза, че един телефон може да струва 5евро. някой да се похвали дали сие сглобявал сам смартфон?
  vYv