В някои тестове Samsung Galaxy S9 е изпреварен дори от iPhone 7

В някои тестове Samsung Galaxy S9 е изпреварен дори от iPhone 7

Продажбите на Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ започват след броени дни, а ранните тестове показват, че процесорите на Apple ще продължат да имат преднина по отношение на производителността. Сайтът AnandTech публикува резултати от сравнение на версията на Galaxy S9 с чипсет Exynos 9810, iPhone X и iPhone 7 и от тях става ясно, че чипът A11 в iPhone X успява да излезе начело във всеки един от тестовете. Не само това, но флагманът на Samsung успява в някои тестове да остане и след A10 в iPhone 7. Както е известно Galaxy S9 се предлага в два варианта с чипсети Exynos 9810 и Snapdragon 845. Първият е по-мощен от предложението на Qualcomm, но дори и той не успява да осигури достойна конкуренция на Apple A11 Bionic.

Препоръчани оферти

При едноядрения тест на GeekBench 4 Exynos 9810 показва значително подобрение не само спрямо своя предшественик, но и спрямо Snapdragon 845, като се доближава до представянето на Apple A10 и A11. При производителността на MHz също се наблюдава значително подобрение спрямо останалите чипсети в смартфоните с Android, което показва, че Samsung е свършила добра работа в проектирането на новата микроархитектура. От AnandTech са установили и някои спорни резултати по отношение на системната производителност, в които Exynos 9810 се представя слабо и изостава значително от Snapdragon 845.

Представител на компанията е потвърдил, че демо телефоните са със специален софтуер и може да не са напълно оптимизирани, но би било странно Samsung да изложи устройства с редуцирана производителност на щанда си. От корейската компания са потвърдили, че при финалните бройки версията с Exynos ще бъде софтуерно забавена, за да осигури сходна производителност с тази на Snapdragon 845. При графичните тестове iPhone X отново излиза начело, а освен това Exynos 9810 изостава от Snapdragon 845, което според AnandTech се дължи на по-малкото графични ядра дори и от Exynos 8895. Засега това са ранни тестове и със сигурност след старта на продажбите на телефоните ще видим много подробни анализи на производителността им.

Източник: AnandTech

 • В тава ревю има една част за взаимстването на идеи и технологии, която е доста интересна. https://www.youtube.com/watch?v=A4lD_COP0A0 В мобилните телефони също има някаква мода и взаимстване на идеи и мисля,че всеки взима по нещо от всеки, въпроса е кой ще се справи най- добре при крайния продукт.
  Be happy
 • Мълчи ,че ще ти се смеят !
  ilchev_n
 • Идеята си е идея, но много, много важно е и изпълнението, създаването на крайния продукт и как той работи. В Москвич и Лада също има идеи, но изпълнението на идеята е това, което напълни улиците ни с други коли в момента, в който това стана възможно. Каквито и хрумки да имат твоите любими марки, ако не ги реализират като хората, няма кой да се сърди на Епъл, ако ги е реализирал с пъти по-добре от всеки и са станали използваеми и в крайна сметка потребителите кажат ами да - това е супер. Това е важна част от иновацията, много повече от идеите или по-точно хрумките. И най-веселото е когато другите започнат да "копират" Епъл обратно. Пример Face ID.
  kapron
 • Можеш ли да споделиш някоя "идея" на изброените марки, като изключим дисплея на iphone x?
  alphaleader
 • Lichev_n Хабер си нямаш,ама обиждаш?! Всъщност половината хардуер в Апфелфона е на Самсунг, допълват ЛГ и СОНИ. Идеите вложени в този ВЕЛИК продукт, също са предимно на гореизброените марки. Че хабер си нямаш е ЯСНО на всички, ама поне да си траеше там някъде!
  propov
 • И какво от това? Не мога да разбера какво ги гледате тези тестове? Преди време iPhone-а изоставаше от Galaxy S, S2, S3... Тогава тестовете нямаха значение за феновете на американците, докато за остналта част от потребителите тебяха от изключителна важност. Сега е точно обратното. Бил съм част от всички тези спорове- мултитаскинг, бенчмакрове, Флаш, камери и всички други глупости, за които можеш да се сетиш. Всяка година се променят. Единственото, което не се променя, е фактът, че телефонът ти изобразява: 1. приложения 2. launcher за тях 3. нотификации и този experience не се е променял никога. Apple направиха голям удар, когато предоставиха лесен достъп до тези прилжоения, защото преди това не беше толкова лесно, това е безспорно. И от тогава всичко замря отново. Та за какво да ги гледаме тези бенчмаркове и да се караме с хора, с които всъщност може и да бъдем доста добри приятели, докато някой изкарва милиони от тези ни спорове? Наистина не ви разбирам. @LegolasElf01, никога не ме разбирай погрешно, аз няма да седна да защитавам нито една марка, която година след година цеди същото сирене, ама за повече пара. Оценявам иновациите и мисля, че като основна задвижваща сила зад тях и ние, потребителите, имаме правото да се докоснем до нещо, което заслужава парите ни. Просто отблеязвам наблюденията си върху грозните практки на големите компании, защото смятам, че тя трябва да има основно място в тозо форум. Ако имам нуждата да споря с някого, бих го направил по тема, която ме засяга директно - човшките отношения, например. Но мисля, че този форум ибез това е съставен от 99,9% безсмислени спорове. Защо да добавям още от тях?
  muamamu1
 • Яко някой ми обясни как може всички видове тестове и ревюта да са компроментирани и винаги в посока на епъл ще съм благодарен. Който търси конспирация ще я намери. Колегите вече бяха споменали ама ето ти линк: https://www.youtube.com/watch?v=sI1YELmjh9g Виж във натоварващите приложения, като например видео обработка колко е по-бърз.
  radko89
 • [Quote]По написаното съдя, че не притежаваш нито айфон, нито Самсунг. За какво копиране говориш, като айфон Х е 90% Самсунг! Като софтуер, хардуер, функции, като идеи ако щеш. Толкова много взимат от Самсунг, че започвам да си мисля, че имат едни и същи собственици. И ги следват като малки палета майка си.[/Quote] Прав си, не съм се изразил правилно. Мнението ми обхваща всички компании, не само тези две. Всяка нова функция на пазара бива бързо "изкопирана" и от останалите. Това е разбираемо. Иначе няма как да върви бизнесът. Щом искаш да ти дам един важен пример - погледни новото М3 ядро на Samsung и ми кажи от чий дизайн за взаимствани множество идеи? Но нека пак да го кажа, за да не предизвиквам спорове - не виждам проблем в това една компания да вземе една добра идея и да я предостави на още повече потребители. Така че си запази спора за себе си, не съм тук за това. :)
  muamamu1
 • Хахахаха и аз брутални глупости
  Vasil977
 • По-големи глупости не бях чел рано сутринта ! Софтуера и хардуера били на самсунг ! :D
  ilchev_n
 • Глупав си няма да схванеш
  Vasil977
 • [Quote]Глупости[/Quote] Ко рече?
  propov
 • След две години Айфона ще работи по същия начин , за разлика от Галаксито!!!
  ilchev_n
 • Нищо не показва този тест! Сравнява се само как стартират приложения,създадени за Андроид и iOS. По-важно е как вървят приложенията. Може и да е от настройките,но дисплеят на X изглежда по-добър.
  buttman
 • https://www.youtube.com/watch?v=UY4a0IPXotA&t=3s iPhone X xaxaxa
  engadget
 • Голям праз!
  Wallker
 • Навсякъде Айфона изпреварва по бенчмарк на процесора. Особенно при Сингъл кор... Вземи погледни малко, преди да пишеш глупости. Дали дефакто има разлика, едва ли. Гледал съм спийд тестове, често при Андроид се отварят по-бързо опликациите, заради по-късите анимации, но при зареждане на игри, винаги Айфона бие, също и при експорт на видео - само там се усеща по-голямата сила, най-вероятно и по-добра оптимизация.
  sladyrko
 • Отново манипулациите на Момчил главния редактор на Мобилето. Как в другите сайтове пишат , че е най бързия телефон а тук точно обратното? Как не споменахте, че дисплея му е най- добрия слаган в телефон.? Много разочаровате с манипалативните ви новини!(no):X
  apolon25
 • [b]Модератор: [/b]Няма връзка с обсъжданата тема.
  Vasil977
 • Тия синтетични тестове са толкова важни за един телефон, колкото конските сили за колата. То 300 коня звучат добре, ама ако са в пикап е едно, в лимузина 3 тона друго, в спортна кола около тон съвсем различно. Освен това Айфоня е токова орязан от към функции и възможности, че за мен не е съвсем смартфон(няма пълноценен файл - браузър). Казвам за мен, защото съм пробвал Айфоня 2 пъти(IOS 11), но никак не ми се получи.
  propov