В някои тестове Samsung Galaxy S9 е изпреварен дори от iPhone 7

Продажбите на Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ започват след броени дни, а ранните тестове показват, че процесорите на Apple ще продължат да имат преднина по отношение на производителността. Сайтът AnandTech публикува резултати от сравнение на версията на Galaxy S9 с чипсет Exynos 9810, iPhone X и iPhone 7 и от тях става ясно, че чипът A11 в iPhone X успява да излезе начело във всеки един от тестовете. Не само това, но флагманът на Samsung успява в някои тестове да остане и след A10 в iPhone 7. Както е известно Galaxy S9 се предлага в два варианта с чипсети Exynos 9810 и Snapdragon 845. Първият е по-мощен от предложението на Qualcomm, но дори и той не успява да осигури достойна конкуренция на Apple A11 Bionic.

Препоръчани оферти

При едноядрения тест на GeekBench 4 Exynos 9810 показва значително подобрение не само спрямо своя предшественик, но и спрямо Snapdragon 845, като се доближава до представянето на Apple A10 и A11. При производителността на MHz също се наблюдава значително подобрение спрямо останалите чипсети в смартфоните с Android, което показва, че Samsung е свършила добра работа в проектирането на новата микроархитектура. От AnandTech са установили и някои спорни резултати по отношение на системната производителност, в които Exynos 9810 се представя слабо и изостава значително от Snapdragon 845.

Представител на компанията е потвърдил, че демо телефоните са със специален софтуер и може да не са напълно оптимизирани, но би било странно Samsung да изложи устройства с редуцирана производителност на щанда си. От корейската компания са потвърдили, че при финалните бройки версията с Exynos ще бъде софтуерно забавена, за да осигури сходна производителност с тази на Snapdragon 845. При графичните тестове iPhone X отново излиза начело, а освен това Exynos 9810 изостава от Snapdragon 845, което според AnandTech се дължи на по-малкото графични ядра дори и от Exynos 8895. Засега това са ранни тестове и със сигурност след старта на продажбите на телефоните ще видим много подробни анализи на производителността им.

Източник: AnandTech

 • В тава ревю има една част за взаимстването на идеи и технологии, която е доста интересна. https://www.youtube.com/watch?v=A4lD_COP0A0 В мобилните телефони също има някаква мода и взаимстване на идеи и мисля,че всеки взима по нещо от всеки, въпроса е кой ще се справи най- добре при крайния продукт.
  Be happy
 • [Quote]Можеш ли да споделиш някоя "идея" на изброените марки, като изключим дисплея на iphone x?[/Quote] Само "идеите" в процесора струват на Епъл 5% от всеки продаден телефон. В iPhone X ме дразнят няколко неща. Първо, недай си Боже, грешно да напишеш страницата, нервната ти система ще бъде изпробвана да я редактираш. Screen mirroring, жалко за откраднатата и съсипана идея, направена е само за Apple TV. Трето, навигирането из менютата, най-вече отворени приложения е супер зле. Червенеенето на дисплея е много дразнещо. Лъжата true tone, не върши никаква работа. Особено ако сравняваш с друг телефон. И всички тези безсмислени анимации, всичко подскача...
  Legolaself01
 • [Quote]Можеш ли да споделиш някоя "идея" на изброените марки, като изключим дисплея на iphone x?[/Quote] Само "идеите" в процесора струват на Епъл 5% от всеки продаден телефон. В iPhone X ме дразнят няколко неща. Първо, недай си Боже, грешно да напишеш страницата, нервната ти система ще бъде изпробвана да я редактираш. Screen mirroring, жалко за откраднатата и съсипана идея, направена е само за Apple TV. Трето, навигирането из менютата, най-вече отворени приложения е супер зле. Червенеенето на дисплея е много дразнещо. Лъжата true tone, не върши никаква работа. Особено ако сравняваш с друг телефон. И всички тези безсмислени анимации, всичко подскача...
  Legolaself01
 • Мълчи ,че ще ти се смеят !
  ilchev_n
 • Идеята си е идея, но много, много важно е и изпълнението, създаването на крайния продукт и как той работи. В Москвич и Лада също има идеи, но изпълнението на идеята е това, което напълни улиците ни с други коли в момента, в който това стана възможно. Каквито и хрумки да имат твоите любими марки, ако не ги реализират като хората, няма кой да се сърди на Епъл, ако ги е реализирал с пъти по-добре от всеки и са станали използваеми и в крайна сметка потребителите кажат ами да - това е супер. Това е важна част от иновацията, много повече от идеите или по-точно хрумките. И най-веселото е когато другите започнат да "копират" Епъл обратно. Пример Face ID.
  kapron
 • Можеш ли да споделиш някоя "идея" на изброените марки, като изключим дисплея на iphone x?
  alphaleader
 • Lichev_n Хабер си нямаш,ама обиждаш?! Всъщност половината хардуер в Апфелфона е на Самсунг, допълват ЛГ и СОНИ. Идеите вложени в този ВЕЛИК продукт, също са предимно на гореизброените марки. Че хабер си нямаш е ЯСНО на всички, ама поне да си траеше там някъде!
  propov
 • И какво от това? Не мога да разбера какво ги гледате тези тестове? Преди време iPhone-а изоставаше от Galaxy S, S2, S3... Тогава тестовете нямаха значение за феновете на американците, докато за остналта част от потребителите тебяха от изключителна важност. Сега е точно обратното. Бил съм част от всички тези спорове- мултитаскинг, бенчмакрове, Флаш, камери и всички други глупости, за които можеш да се сетиш. Всяка година се променят. Единственото, което не се променя, е фактът, че телефонът ти изобразява: 1. приложения 2. launcher за тях 3. нотификации и този experience не се е променял никога. Apple направиха голям удар, когато предоставиха лесен достъп до тези прилжоения, защото преди това не беше толкова лесно, това е безспорно. И от тогава всичко замря отново. Та за какво да ги гледаме тези бенчмаркове и да се караме с хора, с които всъщност може и да бъдем доста добри приятели, докато някой изкарва милиони от тези ни спорове? Наистина не ви разбирам. @LegolasElf01, никога не ме разбирай погрешно, аз няма да седна да защитавам нито една марка, която година след година цеди същото сирене, ама за повече пара. Оценявам иновациите и мисля, че като основна задвижваща сила зад тях и ние, потребителите, имаме правото да се докоснем до нещо, което заслужава парите ни. Просто отблеязвам наблюденията си върху грозните практки на големите компании, защото смятам, че тя трябва да има основно място в тозо форум. Ако имам нуждата да споря с някого, бих го направил по тема, която ме засяга директно - човшките отношения, например. Но мисля, че този форум ибез това е съставен от 99,9% безсмислени спорове. Защо да добавям още от тях?
  muamamu1
 • Яко някой ми обясни как може всички видове тестове и ревюта да са компроментирани и винаги в посока на епъл ще съм благодарен. Който търси конспирация ще я намери. Колегите вече бяха споменали ама ето ти линк: https://www.youtube.com/watch?v=sI1YELmjh9g Виж във натоварващите приложения, като например видео обработка колко е по-бърз.
  radko89
 • Тук вече си напълно прав. Дори някой да измисли нещо ново и уникално, няма как да не го предложи и на останалите и да изтиска максимално ползи (yes)
  Legolaself01
 • [Quote]По написаното съдя, че не притежаваш нито айфон, нито Самсунг. За какво копиране говориш, като айфон Х е 90% Самсунг! Като софтуер, хардуер, функции, като идеи ако щеш. Толкова много взимат от Самсунг, че започвам да си мисля, че имат едни и същи собственици. И ги следват като малки палета майка си.[/Quote] Прав си, не съм се изразил правилно. Мнението ми обхваща всички компании, не само тези две. Всяка нова функция на пазара бива бързо "изкопирана" и от останалите. Това е разбираемо. Иначе няма как да върви бизнесът. Щом искаш да ти дам един важен пример - погледни новото М3 ядро на Samsung и ми кажи от чий дизайн за взаимствани множество идеи? Но нека пак да го кажа, за да не предизвиквам спорове - не виждам проблем в това една компания да вземе една добра идея и да я предостави на още повече потребители. Така че си запази спора за себе си, не съм тук за това. :)
  muamamu1
 • Хахахаха и аз брутални глупости
  Vasil977
 • По-големи глупости не бях чел рано сутринта ! Софтуера и хардуера били на самсунг ! :D
  ilchev_n
 • [Quote]Напротив, човекът си говори самата истина. Samsung от край време по една-две, че дори и повече функции от iPhone-а в своите топ телефони. Тази година дори копираха анимираните емоджита [/Quote] По написаното съдя, че не притежаваш нито айфон, нито Самсунг. За какво копиране говориш, като айфон Х е 90% Самсунг! Като софтуер, хардуер, функции, като идеи ако щеш. Толкова много взимат от Самсунг, че започвам да си мисля, че имат едни и същи собственици. И ги следват като малки палета майка си. Като започнеш мулти-таскинг(помня какво говорехте, как в телефон нямало нужда от това), бързо зареждане, безжично зареждане, лицево разпознаване, жестове, приплъзване по ъглите на телефона, и какво ли още не! Ами хардуера? Освен логото 99% е заимстван или закупен, двойна камера от htc, водоустойчивост от Сони, дисплей Самсунг и т.н. Ами сега откъде.ще вземат скенер за пръстов отпечатък вграден под дисплея? Пак от Самсунг! Говориш за някакви безсмислени емоджита, които изобщо не виждам смисъл да са част от ОС!!! И в какво е по-бърз айфона от другите флагмани? В нищо! Една илюзия за супер-процесор създадена от компрометирано приложение Geekbench. Изобщо всички тези тестове се компрометираха. Както и сайтовете за дисплеи и камери. Мисълта ми е, че силите са изравнени във високия клас. Но айфона е ограничен в много отношения.
  Legolaself01
 • Глупав си няма да схванеш
  Vasil977
 • [Quote]Глупости[/Quote] Ко рече?
  propov
 • След две години Айфона ще работи по същия начин , за разлика от Галаксито!!!
  ilchev_n
 • Нищо не показва този тест! Сравнява се само как стартират приложения,създадени за Андроид и iOS. По-важно е как вървят приложенията. Може и да е от настройките,но дисплеят на X изглежда по-добър.
  buttman
 • https://www.youtube.com/watch?v=UY4a0IPXotA&t=3s iPhone X xaxaxa
  engadget
 • Голям праз!
  Wallker