Вече можете да използвате Google Maps и без достъп до интернет

Вече можете да използвате Google Maps и без достъп до интернет
Една от очакваните новини по време на Google I/O беше ъпдейт за Google Maps. Информацията за него се появи още по време на първия ден на конференцията и стана ясно, че след обновяването потребителите ще могат да пазят карти в паметта на телефона си и да ги използват дори и да не разполагат с достъп до интернет. Ако телефонът ви разполага с GPS, картата ще показва къде се намирате, но походовата навигация и упътванията няма да са достъпни без връзка към интернет. В телефона се запазва зона с определeни размери, но няма проблем да изберете повече части от картата.

В интерес на истината тази функция беше достъпна и преди в приложението, но чрез изтегляне на допълнение от експерименталната секция Labs. Сега, изглежда, тази възможност е достатъчно стабилна, за да влезе сред стандартните опции на приложението.

 • След като си изтеглих UK , реших да пробвам и за България . Взе ,че стана и в момента я тегля . Така селектирам картата,че да става към 75-85 МБ на теглене. Повече мегабайти така или иначе нестава ,така че гледам да изпълня максимума . Става и всичко си работи нормално ,до момента съм изтеглил общо 350 МБ по wi-fi.
  skotiii
 • Само при определено ниво на приближение става номера.Ако си зумнал много или пък искаш много голям регион няма да стане.Общо взето гледа да сваля само по 27 мегабайта.Не знам кога ще пуснат векторни карти за теглене.И без това ползват данни от телеатлас и градове като Карлово липсват на картата и не е болка за умиране,че те ограничават само до 27 МБ.
  azcv
 • След доста игра,започна да сваля картите ,като максимално ги прави по 90 МБ.
  skotiii
 • Живея в UK, тук също неиска да започне да сваля, тукашните карти .
  skotiii
 • И навигацията не работи в България, а човечеца който разпространяваше кракнатата навигация вече няма да пуска - Гугъл се свързали с него. Чудя се, що така? И ние сме хора, и ние имаме пътища, коя е причината??? Освен това, нали минаха колите на google през България, скоро може да се очаква street view... дано тогава паднат тия ограничения безсмислени.
  fintaraBG
 • И през ВиФи не става
  KOBRETI
 • Не позволява.Само не съм сигурен дали наистина е така защото имах само мобилен интернет а настройката беше да се сваля само през wi-fi.Не посмях да пробвам през мобилния че е малко на бърза скорост и сестра ми ще ме обеси ако и го изхабя.Ти пробва ли така?
  AVKansazov
 • Да, пълна подигравка с нас, поне докато беше в лабс имахме възможност да запазваме карти, а сега ни го натаковаха и понеже сме 23-та дупка на кавала, ще чакаме да ни огрее някога, ако изобщо ни огрее :X
  Nikolay Ivanov
 • Опцията си я има в смаото приложение. Друг е въпросът, че не ми позволява да сваля картите за БГ... Явно тук ще си чакаме...
  KOBRETI