Вече можете да изтеглите macOS Catalina

Вече можете да изтеглите macOS Catalina

Ако притежавате съвместими лаптопи на Аpple, вече можете да изтеглите ъпдейта на macOS до версия 10.15 Catalina, който носи много промени. Изданието слага край на приложението iTunes, което вече съществува като отделни приложения за достъп до Apple Music, Podcasts и Apple TV, а синхронизацията с iPhone и iPad е преместена във Finder. Сред другите новости е поддръжката за приложения за iPad чрез технологията Project Catalyst, която обещава да размие границата между лаптопите и таблетите на компанията.

Друга интересна добавка е функцията Sidecar, която позволява ползването на iPad като втори дисплей с компютрите Mac жично и безжично. В този режим се поддържа и Apple Pencil за работа в приложения като Photoshop и анотиране на PDF файлове. В списъка с останалите новости влизат Screen Time, по-добри инструменти за опазване на личните данни, поддръжка на Apple Arcade, Activation Lock за изтриване и активиране на компютъра с Apple ID и много други.

Обновяването до macOS 10.15 Catalina може да се изтегли безплатно.

Оферти на деня

 • интересува ме най вече като performance как се държи.
  IPS_IPS
 • 32 битовите приложения вече не работят. Има много сериозни визуални и системни промени. Интегрирани са Apple Music, Apple Podcast, Apple TV, а iTunes го няма... Това е на първи преглед.

  Аз не съм с последен модел макбук. Този го купих скоро, преди 3-4 месеца някъде от близък човек и не е чисто нов.

  MacBook 13” Retina 2017:
  2.3Ghz Intel Core i5, 16GBB 2133Mhz LPDDR3, Intel iris Plus 640 1536MB, 512GB SSD...
  Ванката
 • Напиши ако можеш и кой макбук ползваш с характеристиките му за да можем да преценим при нас какво ще е положението. Благодаря предварително!
  IPS_IPS
 • Още снощи я изтеглих на макбука. Утре, ще мога да напиша впечатления, че днес съм на работа до късно.
  Ванката