Вече можете да изпращате писма през Gmail в зададено време

Вече можете да изпращате писма през Gmail в зададено време

Gmail навърши 15 години и Google отбелязва случая с няколко малки обновления на услугата. Първото засяга функционалността Smart Compose, която беше представена през миналата година и дава предложения за завършване на изречения. Според Google обновената ѝ версия ще може да се адаптира към начина на писане и индивидуалния изказ на потребителя.

Като пример за това е специфичният начин, по който се обръщате към определени хора (например „Hey Team“). Интересно е, че Smart Compose ще предлага и заглавие за писмата на базата на текста в тях. От Google отбелязват, че Smart Compose спестява на потребителите изписването на над милиард символа всяка седмица. Данните са за уеб базираната версия на пощенския клиент. От скоро функционалността е налична за Android, а след време се очаква и за iOS.

Другото обновление е под формата на възможност за планиране изпращането на писма. Кликвайки върху иконата с формата на стрелка, разположена до бутона за изпращане, ще получите достъп до графика за изпращане. Можете да избирате предварително зададени настройки като „утре сутрин“ (tomorrow morning) или да изберете точен ден и час. Очакваме новостите да станат достъпни поетапно за различните потребители.

Източник: Google

Оферти на деня