Над 45 смартфона вече поддържат услугата VoLTE на Теленор

Над 45 смартфона вече поддържат услугата VoLTE на Теленор
Telenor разшири списъка със смартфони, поддържащи технологията за пренос на глас през 4G мрежа Voice over LTE (VoLTE) и от нея вече могат да се възползват собствениците на над 45 модела смартфони. Обаждания с HD качество вече са възможни и за потребителите на Huawei P30, P30 Pro, P Smart (2019) и серията Mate 20, Honor 8 Lite, 8X, 10, 10 Lite и View20, Samsung Galaxy S10, S10e и S10+, Sony Xperia XA2 и Xperia XZ2, както и Motorola moto g6 Plus и moto e5. Основните предимства на VoLTE са по-краткото първоначално време за свързване между потребителите, които ползват технологията, спрямо времето в 2G и 3G мрежа. Освен това по време на разговор клиентите продължават да използват 4G мобилен интернет без прекъсване на връзката.

Оферти на деня

 • Теленор поддържат официално и S9+, и S10+, като не се налага да търся някой привиливигирован с хубавей, за да си слагам картата в него, че от оператора да ми пуснат услугата. Това, ще е една от причините да се махна от VIVACOM след 10 месеца. Тук не става дума дали някой е привилегирован или не. Абонатите на Виваком са жертва на това, че реално оператора е малък (не е част от голяма група) и това ги поставя в ситуация да не могат да се възползват с по-добри условия при договаряне с производителите на телефони. И докато Теленор могат да си позволят да изкупят определено количество телефони и при нужда да се прехвърлят за продажба по другите оператори в групата на г-н Келнер, то с Виваком това нещо е не е чак толкова просто. Именно когато се появи новината за процедурата задействана от Виваком спрямо Епъл пред КЗК неофициално една от причините изтече, че е именно условието да се закупят определено количество телефони от страна на оператора, което явно не се хареса на мениджмънта им. До колкото разбрах нещо подобно са искали за да сложат поддръжка на волте/вовифи в телефоните си и "голямата" компания Xiaomi. А колкото до Samsung там явно има някакви други причини оператора да не позволяват на тяхните телефони да активират и ползват след това услугите. Самият факт, че след активация в друго устройство на S9 и S10 сериите работят всички услуги включително и EVS кодека говори, че в телефоните има сложени настройки именно на Виваком и самите телефони отчитат сим карта на оператора и опциите в менюто за пускане на услугите се появяват.
  Maxthon
 • Теленор поддържат официално и S9+, и S10+, като не се налага да търся някой привиливигирован с хубавей, за да си слагам картата в него, че от оператора да ми пуснат услугата. Това, ще е една от причините да се махна от VIVACOM след 10 месеца.
  Ванката
 • Много добре работи! Аз още снощи го констатирах и определено е готино ВОЛТЕ на Теленор. То навсякъде работи готино Volte, само където не всички в България го предлагат. Срамота е скоро ще навлезнат 5г мрежите, а да се налага да се дропва пак до 3г за разговор.
  Maxthon
 • A1 първо да пуснат услугата, после ще ги питам.. Макар че сега е моментът да я пуснат пилотно с iPhone, но дали плановете им са такива :) Точно за това става дума. Да ги сръчкаш! Срамота е да не предлагат тази услуга все още. Какво чакат? Нали са VIP? Ха-ха!
  alex333
 • Много добре работи! Аз още снощи го констатирах и определено е готино ВОЛТЕ на Теленор.
  mjoy383
 • A1 първо да пуснат услугата, после ще ги питам.. Макар че сега е моментът да я пуснат пилотно с iPhone, но дали плановете им са такива :)
  mishobehar
 • A1 изобщо не предлагат VoLTE за който и да било телефон.
  iWolff
 • Сега пуснаха прессъобщение, пишем статията.. А работи ли при вас? Мишо, питай и А1. Опцията е налична, но пише, че мрежата не е сертифицирана.
  alex333
 • Сега пуснаха прессъобщение, пишем статията.. А работи ли при вас?
  mishobehar
 • Но не му пречи да работи
  vesco
 • Още не е сертифицирано
  [attachment=0]IMG_7011.PNG[/attachment]
  ilkobs
 • И IPhone цъфна с VoLTE от днес с IOS 13 и Теленор!

  plevel12
 • По-скоро проблема е, че китайците натискат, защото са "спонсори" и видимо предимно Huawei имат най-много съвместими VoLTE телефони.
  centur
 • Супер, а Виваком още блеят баирите и поддържат само Хуавей и две Галаксита.
  nikito_blend