Вече можете да поръчате iPhone Xs и iPhone Xs Max в България

Вече можете да поръчате iPhone Xs и iPhone Xs Max в България

Както разбрахме при премиерата на iPhone Xs и iPhone Xs Max, предварителните поръчки за моделите в България започват на 21 септември, а продажбите ще стартират седмица по-късно. Вече е 21 септември, така че A1, Telenor и Технополис вече приемат заявки за новите телефони на Apple. Справка със сайтовете на компаниите показва, че телекомите предлагат всички варианти на телефоните в сребристо, сиво и златисто и с 64GB, 256GB и 512GB вградена памет.

В Технополис също могат да се намерят и трите цвята на моделите, но поне засега версията с най-много памет липсва от сайта. Ако решите да закупите телефоните от веригата за търговия с потребителска електроника, ще трябва да си приготвите 2309 лв. или 2679 лв. за iPhone Xs с 64GB и 256GB памет. iPhone Xs Max се продава за 2519 лв. и 2889 лв. за варианти със същото количество памет.

Това означава, че ако искате модел с 512GB памет, ще се наложи да се обърнете към оператор. В A1 цената на iPhone Xs 64GB варира между 1700 и 2090 лева при плащане в брой с договор за абонаментен план. При свободна продажба цената на телефона е 2300 лв. iPhone Xs 256GB е на цена в брой между 2000 и 2400 лв. с абонаментен план, а без договор се продава за 2600 лв. За iPhone Xs 512GB си пригответе между 2400 и 2800 лв. при двугодишен договор за абонаментен план. Цената без договор е 3050 лв.

Ако искате най-доброто на Apple, ще трябва да заделите още по-голяма сума. iPhone Xs Max 64GB е на цена между 1950 и 2280 лв. с мобилна услуга, а без обвързване струва 2480 лв. Версията с 256GB памет струва с договор между 2200 и 2580 лева, а без план е на цена 2850 лв. Ако изберете модела с 512GB памет, ще платите между 2660 и 2990 лв. Без абонамент цената е 3300 лв.

Какво е положението при Telenor? iPhone Xs 64GB е на цена между 1660 и 2120 лева при плащане в брой и договор за две години, а без план цената е 2240 лв. Версията с 256GB памет струва между 1960 и 2420 лева при плащане в брой, а без договор е на цена 2580 лв. iPhone Xs 512GB се продава на цена между 2260 и 2720 лева, а без договор струва 3000 лв.

За iPhone XS Max 64GB пригответе между 1860 и 2320 лева или 2450 лв. без договор, а версията с 256GB струва между 1160 и 2620 лв. Без договор цената на модела е 2780 лв. Най-скъп е iPhone XS Max 512GB, който се предлага на цена между 2460 и 2920 лв в брой и с договор, а без план струва 3220 лв. И двата телекома предлагат опция за покупка на лизинг.

Какво мислите за цените? Ще закупите ли някой от новите смартфони на Apple?

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция

  • https://m.youtube.com/watch?v=hznbCOD4-9U
    tzincbg
  • Ако ще давам подобни пари за смартфон, то ще е за Гугъл Пиксел 3 ХЛ, не и за Ябълките! Не за друго, а просто защото не съм свикнал с ИОС, а и не я познавам като начин на работа!
    bibo35
  • Извинявай,не съм го забелязал в калабалъка :) вече го направих,но искам да ти Благодаря за помоща и затова че се отзова толкова бързо вчера!
    pretorianec
  • Отключил си на село свинарника ..
    Ragacone
  • Защо да е интересно? Отключването на Айфон е нелегално ли "умни" ми "приятелю"? Ако апаратът отговаря на критерийте изисквани от оператора, попълваш си формуляра, заплащаш си таксата за отключване (ако има такава) и си готов. Някъде да съм написал махане на айклауди, блеклистнати, крадени и тн. телефони? Това е по специалността на селските тарикати ;)
    gantrade
  • -
    npet
  • Кое му е дрън, дрън и кое не е вярното? Прочети и осмисли: "Софтуерът е на Епъл и го предоставят на оператора, който чрез него има опция да отключва и заключва устройствата си когато му е кеф." Оператора задава в Епълският софтуер, който имат, кой телефон да се отключи/заключи. От там Епълският софтуер, се свързва с Епъл и телефона се отключва/заключва. Епъл/Епълският софтуер отключват телефона, но след като оператора е пуснал заявката. Без заявка от оператора, Епъл ще ти отключат дрънци ;) Иначе викаш, операторът нямал нищо общо? Само да кажат на Епъл, кой телефон да се заключи или отключи. Аз пък съм отключил поне 3000 Айфона на О2, Водафоне и ЕЕ. При О2 (познавам топ мениждър в компанията), ИМЕЙ номера се вкарва Епълска програма/сървър свързан с О2/Епъл и след няколко дни телефона се отключва/заключва. Говоря за официално отключване от Епъл в Епъл Стор. Услуги има за ФО, за байпас, за Айклауд и за каквото още се сетиш. Това, че ги има, не означава, че са ЛЕГАЛНИ и че ги извършва Епъл. Правят ги вътрешни хора срещу добро заплащане и когато ги хванат, което рано или късно се слючва, всички ИМЕЙ, които са били отключен се релокват при връщането на фабричните настройки и на някой му се плачи след това ;)
    gantrade
  • [Quote]Отключването го прави ОПЕРАТОРА, а не ЕПЪЛ. [/Quote] Дрън, дрън, ярина! Нямам против хората да знаят много, но да се разпространява информация, която не е вярна и то с такъв хъс и убеденост не е добър вариант. 3 пъти купувам от Теленор апарати в брой, без абонаментен план. След като платя апарата, техническия отдел на Теленор подава заявка към Apple, които отключват апарата. Операторите нямат нищо общо с отключване и заключване, освен подаването на такава заявка и точно защото Apple отключват апаратите, а не оператора, срокът за отключване е 24 часа. Толкова с моите 25 стинки по темата и държа да подчертая, че няма да пиша повече по темата и не ми се спори излишно. [Quote]Ако искаш вземи си 1 теленорски телефон и мини през всички официални сервизи и епъл стор, за да видим дали някой ще успее да ти го отключи. Може да се обзаложим, че отговорът е НЕ[/Quote] Хайде да се обзаложим, аз съм ок. Слагаме по 2 бона евро при трето лице (адвокат или който се разберем взаимно), давате ми данни на заключен теленорски апарат и аз до 24 часа ще ви кажа какво ще струва отключването на апарата. След като заплатите този разход, до няколко дни имаме вече ФО апарат. И четете внимателно: написах ФО, а това се случва само при отключване от Apple. Ако сте ок, преминаваме към уточненията, които държа да се случат тук, пред всички, а не на ЛС, за да няма после "Той ми каза едиквоси, ама аз му отвърнах намщоси...". пп. За това, че който и да е сервиз или Apple store няма да отключат какъвто и да е апарат, сте прав. Няма и как да се случи това, реално.
    algor
  • В края на 2-ра страница ти дадох линк, но защо не си го отворил не знам. Там пише подробно за hotspot какво да се направи:
    centur
  • pretorianec Не е било лично към теб, просто гледам едни и същи философи си драскат по цял ден някакви си неща..... 1) обясниха ти го. от 123 щяха да ти кажат същото 2) риселър са си 3) Да, само ако купува директно от Епъл. Дали телефоните ще са заключени е избор на оператора и ако са заключени, условията за отключвания са пак избор на оператора. Софтуерът е на Епъл и го предоставят на оператора, който чрез него има опция да отключва и заключва устройствата си когато му е кеф. Епъл не се намества в условия между оператор и клиент на оператора. Ако телефоните са от склад, няма софтуер на Епъл, няма как да се заключат ако са били невърлок. Теленор са голяма група. Имат 200 милиона клиенти глобално, а А1 имат 20 милиона глобално. Следователно, Теленор нямат нужда от риселъри, след като взимат намаление, каквото взимат големите складове. Може и по-голямо - това няма как да го знаем. Заключват ги, защото искат клиентите да стоят в мрежата на Теленор, а не да ги използват при конкуренцията или в чужбина. Пример: Англия: ЕЕ - заключени, 3 UK - отключени. Двата са огромни международни оператори купуващи директно от Епъл. Личен избор. Когато Теленор бяха Глобул, не знам изобщо дали са се водили Епъл риселър (официален). Защо някой ще дава % от таксата си на някой? Ми те утре може да решат, че Самсунг, Хуавей и всички останали ще искат? Това няма как да се случи, иначе операторите, ще си взимат телефоните директно от огромни риселъри, вместо от Епъл и тн. Епъл взима % от сумите, които се харчат в приложеният качени в Епъл Стор. Теленор ще го откючат след изтичане на 24 месеца по договор или веднага ако си бизнес. Ако искаш вземи си 1 теленорски телефон и мини през всички официални сервизи и епъл стор, за да видим дали някой ще успее да ти го отключи. Може да се обзаложим, че отговорът е НЕ
    gantrade
  • Носи ли ти доходи? Ако не - значи е пасив.
    Blue Sky
  • Ами да подарят по едно Р 20 Про :D
    Воден-дух
  • Това не го знаех,и ти благодаря за детайлното обяснение! Сработи и вече е ОК.
    pretorianec
  • кефят ме :D:D https://3dnews.ru/975750
    StefiMo
  • Веднага мога да ти кажа как да си активираш Hotspot с карта на Виваком. Отиваш в настройките на мрежата. Там са ти APN настройките, които са следните: APN : internet.vivacom.bg Username : vivacom Password : vivacom Долу имаш празни полета за Personal Hotspot настройки. Попълваш ги всичките същите като горните и вече имаш опция за Hotspot в менюто.
    iWolff
  • ОК,в такъв случай мога мога ли да те помоля(по-точка 1) да ми кажеш в кои точно настройки трябва да вляза за да активирам въпросния хотспот на iPhone SE,работещ с Вивакомска карта? Прикачил съм две снимки(едната от въпросния телефон,втората от другия ми айфон който работи с Теленор)видно от снимките е че в менюто на теленорския опцията е видима в настройките! В менюто на вивакомския изобщо не се вижда подобна функция! Аз наистина не знам(затова драскам по-форумите) но ти явно знаеш затова моля обясни. Точка 2: Аз това и казах на няколко пъти в няколко мои поста,че А1 е риселър,който явно използва алтернативни канали,а не директно чрез Apple. Точка 3: Само ако купува директно от Apple ли оператора има право да иска заключване? В крайна сметка софтуера който бива заключен е интелектуална собственост на Apple нали? Не,на някакъв склад! В склад на едро едва ли имат опция да заключват телефони! Пишеш също така че отключването го прави само оператора и Apple нямат намеса там? Това означава че Apple заключва(ако е купен от тях обаче) но само оператора има право да отключва? А защо оператора не прави и едното и другото? Щом оператора има софтуерен достъп да отключва,защо да не може да заключва и той,а трябва ябълките да го правят? При условие че и Теленор и А1 работят на един и същи пазар защо Теленор продават заключени устройства,а не практикуват както А1(щом както ти казваш определено е по-добре да се пазарува от такъв склад заради размера на отстъпката? Може би Теленор си правят сметка че ще продадат много повече бройки от А1 и затова си поръчват директно от Apple заключени,а А1 не са толкова уверени и затова поръчват от склад на едро по-малко бройки отключени? Инфото за отчисленията от месечните такси го имам от човек нагоре в ерархията още от времето когато Теленор беше Глобул. Доколкото си спомням това го има и при други оператори и като цяло е политика на Apple! Поради разбираеми причини мама как да се сдобия с договор между мобилен оператор и Apple за да постна линк или нещо подобно,но информацията енот дългогодишен приятел на когото вярвам. Относно отключването на iPhone,от няколко независими източника знам следното що се касае за Теленор. Отиваш в магазин с документ за собственост(фактура) и лична карта. Попълваш заявление за отключване което се принтира от системата на Теленор. Същото се изпраща в централата в София сканирано,след което(не знам под каква форма-дали със някакъв софтуер или просто по имейл) към Apple с указания за отключване! Срока за целия този процес е три работни дни! Ако нещата са ОК,обикновено става и за 24 часа. Ше извиняваш ама леко съм скептичен към въртележки “единия заключва-другия отключва” ама само по-желание и само ако си го купил директно от тях. И понеже не си дал никакви подробности ще ми бъде интересно да споделиш откъде имаш тази цялата информация,и да отговориш на въпросите които написах? По-принцип форума е място където хората комуникират и питат когато нещо не им е ясно. Според това което си написал ти всички тук не знаят нищо,а само драскат! Аз лично се радвам че се включва човек който знае нещо,а не само драска,зато ще те помоля да го споделиш с “драскачите” тук!
    pretorianec
  • Пичове по цял ден драскате по тези форуми и накрая пак нищо не знаете.... 1) personal hotspot работи на всеки оператор. Просто някой оператор не ви го НАРОЧНО активира автоматично, за да можете примерно да си закупите карта за интернет..... Активирате в тези случай се прави ръчно от настройките. 2) А1 е част от Телеком Австрия, които са официален reseller на Епъл. Това, че си официален риселър, не означава обаче, че телефоните трябва задължително да си ги закупиш от Епъл. Можеш от големи складове из Европа, където ти предлагат по-добри цени от колкото Епъл - примерно склада е порачал 15 палета, а на А1 им трябват 200 броя. Склада получава 10% отстъпка и ги преподава на А1 с 8% отстъпка, докато Епъл им дава само 6% и тн. 3) Заключването е по желание на оператора и няма нищо общо с такси, които Епъл събирал на месец от оператора и други такива глупости. Всеки оператор, които купува директно от Епъл, има право да избере дали телефоните да са отключени или заключени към неговата мрежа. Отключването го прави ОПЕРАТОРА, а не ЕПЪЛ. Епъл няма достъп до отключването на телефоните и дори и да искате и да се напъвате - няма как да стане. Само операторът може да отключи телефона. Хайде със здраве
    gantrade
  • Предлагат го и Вива, но "под щанда", и то само СЕ и 6, 6 ес, 7 и 8 (без + моделите, нямат и Х) - да видим сега дали поне Х р ще предложат...
    Воден-дух
  • [Quote]Освен това функцията “Personal HotSpot” за споделяне на интернет не работи с Вивакомски карти! Полезно е да се знае ако мислиш да ползваш с карта на Виваком[/Quote] Работи, работи...
    muamamu1
  • Точно това и казвам! Пазара определя какво,как,и на какви цени ще предлагаш! Не това част от каква група си. Всеки оператор си има изп.директор и още една камара отдели чиято работа е да анализират местния пазар детайлно съобразно редица фактори за да се ориентира какви услуги,и продукти да предложи за да може да гарантира някаква печалба! Съответно компанията майка също си прави нейните си анализи доколко и дали изобщо е рентабилно присъствието и на дадени пазари,и ако резултатите не са такива каквито трябва да са,решава дали ще оптимизира нещо или просто ще продаде подразделението си на друг играч,и ще оттегли присъствието си от тази страна или регион(справка с продажбата на Теленор тази пролет). А1 България,и Виваком съответно са решили единия да не предлага изобщо айфон,а другия да използва алтернативен подход на предлагане съобразено с преценката му за пазара тук! И това е много добре в случая за клиента защото получава премиум апарат който не е заключен към ничия мрежа,и в случай на нужда или преценка може да бъде лесно продаден и определено за по-висока цена от заключен такъв на Теленор! Но за мен това е един “прозорец” който рано или късно ще бъде затворен(може би дори вече е-ше се разбере скоро) пак казвам-не си мислете че това се прави от “любов към клиента” други обстоятелства го налагат!
    pretorianec