Viber иска да купуваме стоки и услуги през чат прозореца

Viber иска да купуваме стоки и услуги през чат прозореца

От известно време Facebook се фокусира върху възможностите за продажби през чатовете в Messenger и е въпрос на време да приемем това като естествен начин за пазаруване. Подобна функционалност става все по-атрактивна и за останалите услуги за комуникация и преди няколко месеца Viber се сдоби с клавиатурата за пазаруване Instant Shopping, която позволи на потребителите в Щатите да разглеждат каталози с продукти, да ги споделят в чатове и да правят покупки. Тестовете са преминали успешно и функцията е била изпробвана от 30% от американските потребители, а това е стимулирало Rakuten да закупи разработчиците на платформата – това е стартъп компанията Chatter Commerce.

Rakuten посочва, че иска да предложи опция за онлайн пазаруване, защото смята, че пазаруването е социален процес и така ще предостави на потребителите ново преживяване, в което те могат да пазаруват с любимите си хора, без да се налага да посещават магазина – така ще имат възможност да търсят и обсъждат продукти и дори ще имат опция за директна комуникация с брандове. Екипът на Chatter Commerce от 7 инженери в Сан Франциско ще стане част от Rakuten Viber, а съоснователят на компанията Зефрин Ласкер ще управлява глобалната й стратегия за електронна търговия и експанзията към нови пазари.

Източник: Chatter Commerce

 • Ами да си искат , то мечтите са безплатни :D:D:D:D:D:D:D:P:P:P:P:P:P:P:P
  MURDOG
 • Пари излишни нямям за глупости
  bachev31
 • И освен това би трябвало да знаеш, че компаниите разчитат главно на рекламите. Вече ти посочих, че не те задължава да купуваш.
  Боби13
 • [b]Модератор: [/b]Вулгарен език.
  frmm