Видео и снимки показват промените в интерфейса на Android P

Видео и снимки показват промените в интерфейса на Android P

По-късно днес започва конференцията за разработчици Google I/O, която ще донесе много новини за различните продукти на американската компания. На нея очакваме и повече детайли за следващото издание на Android и вероятно ще бъде пусната нова тестова версия на платформата. През последните седмици се появи информация, че Google се кани да направи промени в интерфейса на Android P и да добави управление чрез жестове, за да улесни управлението на масово навлизащите телефони с издължени дисплеи.

Докато чакаме новини от събитието на Google, в интернет се появиха снимки и видео на готвените новости. Те идват от потребител, който твърди, че е успял да получи бета на Android P DP2 (очакваме тази версия да излезе по-късно днес) и да я инсталира в своя телефон Pixel. Достоверността на материалите беше потвърдена и от източници на сайта 9to5Google, така че нямаме съмнения дали са реални. Както е видно активирането на управлението чрез жестове става чрез бутон в настройките, така че не е задължително да го използвате.

При включването на тази опция бутонът за достъп до скорошните приложения изчезва, а неговата функция се поема от централния бутон - плъзване нагоре върху него показва хоризонтален (вместо вертикален както е сега) списък с приложения. Ако искате бързо да превключите между две приложения, можете да го направите, като плъзнете хоризонтално пръст върху централния бутон. Повече подробности за системата очакваме да научим по-късно днес.

Източник: Android Police, Google Photos (повече снимки)