Sony показа вътрешността на PlayStation 5

Sony показа вътрешността на PlayStation 5

Sony публикува ново видео, в което за първи път разкрива какво е скрито в корпуса с необичаен дизайн на конзолата PlayStation 5, която ще се появи на пазара на 19 ноември. Ясухиро Оотори, който е вицепрезидент на механичния дизайн в хардуерното подразделение на Sony Interactive Entertainment, посочва, че увеличените размери на устройството са свързани с драстично повишените производителност и безшумност при работа.

Оотори започва с демонстрация на поставката, която се ползва за фиксиране на конзолата във вертикално или хоризонтално положение и още тук виждаме вниманието към детайлите от страна на японците. Така например в поставката има място за съхранение на винта за фиксиране, когато той не се използва, а освен това компанията е добавила капачка, с която да скриете отвора за него в конзолата. Поставката се ползва и в хоризонтално положение, защото конзолата не е плоска.

Виждаме различните интерфейси върху корпуса, както и множеството отвори за навлизане на въздух за охладителната система отпред и за изпускането му в задната част. Двата странични бели панела могат да бъдат свалени без инструменти, което може би подсказва, че потребителите ще могат да закупят други в различни цветове. Свалянето им дава достъп до 120 мм вентилатор, а компанията е осигурила и специални отвори за улавянето на прах, които могат да се почистят с прахосмукачка. До него се намира и M.2 интерфейс за добавяне на допълнителна памет.

Blu-ray устройството е покрито с метален лист и е монтирано по специален начин за намаляване на шума и вибрациите при работа. Под допълнителен метален предпазител виждаме процесора, графичния ускорител, паметта и 825GB SSD. Процесорът се охлажда с течен метал, което би трябвало да гарантира добрата термична производителност в дългосрочен план. Стигаме и до системата за охлаждане, която има сериозни размери и заема голяма част от обема на корпуса. Видеото показва и захранващия блок на конзолата.

  • И тук ще грее яко, особено на по-високи резолюции и с времето, ако се остави без да се почиства от прах и в полу-затворени пространства. Любопитни са ми реалните ревюта, за момента всичко друго е просто маркетинг (особено прахоуловителите). Иначе аз чакам RDN2 картите за PC и по-скоро ме интересува, ще постигне ли най-накрая AMD нещо поне на нивото на 3080? Ако да, следващата ми карта, а и процесор най-вероятно ще са от AMD.
    MEnergy
  • Ps4 има нужда от допълнително закупен cooler и без него си е малко котлонче, освен ако не е поставен вертикално и то пак с cooler... Тук виждаме решен основния проблем на електрониката - топлината... Дизайна е в стил STARWARS, но е готин... с удоволствие бих я закупил
    langoff