Видео показва част от новостите в One UI 2.0

Видео показва част от новостите в One UI 2.0

Очакваме с обновлението до Android 10 на своите смартфони Samsung да въведе и графичния потребителски интерфейс One UI 2.0. Благодарение на бразилския потребител на YouTube Дуду Рока разполагаме с информация за част от промените в интерфейса. Една от първите е добавената възможност за системна навигация чрез жестове. Тя е базирана на въведения метод в Android 10 – връщане назад чрез плъзгане от някоя от двете страни на екрана и отиване към основния екран при плъзгане нагоре от основата на дисплея.

Следващата промяна е свързана с разширяване на визуалния стил на One UI и при панела за бързи настройки (Quick Settings), като е видим и въведеният с Galaxy Note10 бърз достъп до мултимедийните настройки. Въведени са новите опции за защита на личните данни, които ще се появят с Android 10, без поне засега да виждаме какви точно са те. С обновлението Samsung ще добави и част от функционалностите въведени при Note10, като възможност за връзка с Windows и видеозапис на екрана.

Очаква се Samsung да стартира бета програмата за новия One UI по време на конференцията си за разработчици, която би трябвало да се проведе през октомври. Остава да видим до кои модели ще достигне One UI 2.0 и дали всички те ще получат еднаква функционалност или някои опции ще са запазени само за флагманите.

Източник: XDA Developers

Препоръчани оферти

  • Също така, Самсунг от 2 години имат собствено напълно безплатно приложение "One hand operations", което има много богати възможности за работа с жестове.
    martinrachev
  • Първата и единствена опция която сте споменали я има в момента при всички Самсунги с 9.0, голяма новина.
    martinrachev