Видео показва Google Pixel 4a в действие

Скорошните снимки на смартфона Google Pixel 4a бяха последвани и от неофициално видео, което потвърди основните характеристики на устройството. То беше публикувано от YouTube канала TechnoLike Plus, а в него можем да видим, че устройството има стандартен жак за слушалки и сензор за отпечатъци върху задния панел. Основната камера е с един сензор и е поставена в квадратна зона в единия ъгъл на гърба. Камерата за селфита се намира в отвор в дисплея.

Видеото потвърждава, че устройството ще предложи чипсет Snapdragon 730, а освен това ще включва 6GB RAM, което е изненадващо за подобен телефон, но може да видим и вариант с 4GB. Смартфонът има пластмасов корпус и 5.8" дисплей с резолюция 2340 x 1080 пиксела, а освен това е снабден с 12МР камера, която записва 4K видео. Батерията е с капацитет 3080 mAh, а вградената памет е 64GB.

От TechnoLike Plus посочват, че моделът от по-висок клас в серията (Pixel 4a XL) ще поддържа работа с 2 SIM карти, но не е изключено това да се предложи и от по-малкото устройство. Смартфонът от видеото е с Android 10 и с априлските поправки на сигурността, което води до предположението, че премиерата му ще бъде през април. Междувременно Ивън Блас (@evleaks) писа в Twitter, че цената на смартфона ще стартира от 399 долара, което също насочва към скорошна премиера.