Тези снимки вероятно показват Pixel 4a

Очакваме през следващите месеци Google да представи по-евтин модел в серията Pixel и докато чакаме официалната информация, в интернет се появиха първите снимки, за които се твърди, че показват устройството. Кадрите разкриват, че Pixel 4a ще има квадратна зона за основната камера с един сензор, под която се намира сензор за отпечатъци. Изображенията потвърждават появилите се през декември рендъри.

Отпред виждаме отвор за селфи камерата в горния ляв ъгъл на дисплея. Върху горната част на корпуса се забелязва вдлъбнатина, която подсказва, че устройството ще има жак за слушалки, какъвто присъства и в Pixel 3A. Част от кадрите демонстрират телефона в покрит с текстил защитен калъф - Google вече продава такива за серията Pixel и очевидно ще пусне подобен калъф и за новия смартфон.

Според информация на XDA-Developers устройството се разработва под кодовото имe sunfish и ще ползва чипсет Snapdragon 730, което означава, че най-вероятно няма да поддържа 5G. От сайта обаче са открили и други кодови имена в серията Pixel 4a, така че има вероятност да се появи и модел със Snapdragon 765, който поддържа 5G.