Видео показва HTC U11 Life и U11 Plus преди премиерата

Видео показва HTC U11 Life и U11 Plus преди премиерата

Ден преди събитието на HTC, на което очакваме компанията да представи смартфоните U11 Life и U11 Plus, устройствата се появиха в заснето предварително обширно видео на швейцарското издание Blick. То разкрива и останалите неизвестни около двата телефона, включително и цените, на които ще се предлагат в Швейцария. По-интересното устройство определено е U11 Plus, което е подобрена версия на U11 и предлага 6” QHD+ дисплей със съотношение 18:9 и намалени странични рамки. Добавена е батерия с капацитет около 4000 mAh.

Смартфонът е запазил сензорите за натиск в страничната рамка и водоустойчивостта на корпуса, а в софтуерно отношение виждаме ново меню за бърз достъп до често използвани приложения и функции чрез стискане на рамката. Интересно е, че устройството ще се предлага и във вариант с полупрозрачен заден панел, който разкрива част от компонентите. Очакваме и 128GB вградена памет, но засега не е ясно дали са налични други варианти. Видеото разкрива, че U11 Plus ще използва Android Oreo.

Другият показан телефон е HTC U11 Life, който заменя стъкления гръб с поликарбонатен панел и предлага 5,2” full HD дисплей. Вчера устройството се появи в сайта на T-Mobile, което разкри, че ще осигури чипсет Snapdragon 630, 3GB RAM и 32GB разширяема памет. Устройството ще има батерия с капацитет 2600 mAh и водоустойчив корпус, а освен това в страничната рамка ще са вградени сензори за натиск. Видеото, което можете да видите тук, носи информация и за цената на двата телефона в Швейцария. HTC U11 Plus ще се продава на цена 849 франка (730 евро), HTC U11 Life ще е на цена 349 франка (300 евро).

Източник: XDA Developers

Ново

По-късно Ивън Блас дали публикува и официални изображения на телефона.