Видео показва колко издръжлив е Galaxy Fold

Видео показва колко издръжлив е Galaxy Fold

След проблемите преди пъроначалната пазарна премиера на смартфона със сгъваем екран Galaxy Fold, Samsung подобри някои негови конструктивни елементи и през този месец отново го пусна в продажба - устройството вече е достъпно за потребителите в някои региони. Със сигурност за много от вас ще е интересно да видят колко издръжлив е смартфонът, а благодарение на Зак от канала в YouTube JerryRigEverything вече получаваме добра представа за това.

Външният дисплей на устройството е здрав и издържа при теста за драскотини до ниво 6 по скалата на Моос. От друга страна основният екран е с пластмасово покритие и деформацията му започва още от ниво 2, като следи са видими дори при по-силен натиск с нокът. Въпреки подобренията в уплътнението попадането на външни частици в корпуса все още е лесно, а защитното покритие на дисплея не е достатъчно, за да го предпази от случайна повреда при по-силен натиск.

Интересно е, че при прилагане на теста с нагряване със запалка върху основния дисплей, пикселите продължават да функционират, а пластмасовото покритие не се деформира. При опит за затваряне на смартфона в обратна посока, пантата издържа дори на сериозен натиск.

Препоръчани оферти