Fitbit обмисля продажба на бизнеса си

Fitbit обмисля продажба на бизнеса си

Производителят на носими устройства Fitbit обмисля възможността да продаде бизнеса си, сочи информация от запознати източници, цитирани от Reuters. Тази стъпка изглежда е продиктувана от неуспеха на компанията да разшири присъствието си при умните часовници и загубата на позиции при фитнес тракерите от китайските конкуренти в лицето на Huawei и Xiaomi.

Fitbit е провела разговори с инвестиционната банка Qatalyst Partners за съвет дали да започне преговори с потенциални купувачи. Компанията все още не е решила със сигурност дали ще търси нов собственик, но от Qatalyst изглежда я тласкат в тази посока с намеци за възможен интерес от страна на Alphabet.

Междувременно през юли Fitbit намали очакванията си за финансовите резултати, поради разочароващи продажби на новия ѝ по-достъпен умен часовник Versa Lite. През миналия месец беше представен и моделът Versa 2, който предлага разширени функционалности, но ако можем да съдим по настоящото развитие, и той изглежда не се радва на сериозен интерес.

Източник: Reuters

Оферти на деня