Видео телефонията се развива с по-бавни темпове от очакваното

Видео телефонията се развива с по-бавни темпове от очакваното
Експерти от телекомуникационната сфера трябваше да намалят прогнозите си за ръста на видеоразговорите заради развиващия се по-бавно от очакваното пазар на видеотелефонията. Според скорошен доклад на Strategy Analytics към 2010 година се очаква да има 150 милиона потребители на услугата, всеки от тях ще използва средно по 14 минути месечно, а всички заедно ще генерират около 4 милиарда приходи за операторите. Като начин да се ускори навлизането на видеотелефонията, анализаторите препоръчват операторите да възприемат по-гъвкава и конкурентна ценова политика, да намалят и да подобрят значително ползваемостта на услугата, за да постигнат солидно разширяване на потребителската база.

 • Не е задължително видеотелефонията да измести стандартната такава.Това е просто един плюс за дадения оператор.Цената наистина не е висока.Честно казано и за мен е неочаквано ниска .. напълно разминаваща се с цената за пренос на данни през GPRS примерно.
  Nistel
 • Точно това казвам и аз.Цената не е толкова висока.Дори не предполгах че ще е и толкова евтина.Просто няма какво да се показваме.
  just_ase
 • според мен и колкото обикновенните разговори да струва едва ли масово хората ще искат като си говорят да се гледат . обикновенно с шефа ми или колеги като си говоря нямам желание да се показвам,това е така и с приятелите. единствено кадето бих желал да се покажа това е лубимият човек. така че не вярвам някога видеото да стане масова практика поради простата причина че не всеки иска да се покаже на този с когото говори.
  apolon25
 • Незнам на кой свят живееш но 66ст за видео разговор не са никак много.Не забравяш ли че до преди две години нормалните разговори бяха толкова?Аз очаквах цена от поне 2 лева.Друг е въпроса на кой му трябва тази услуга.На мен лично не ми трябва ни най-малко хич не ми трябва да се гледам с този с който говоря.Ако искам да покажа на някой нещо е добра идея, имайки предвид че по ммс не можеш да пратиш клип по-голям от 20-тина секунди.Друг е проблема колко хора разполагат със съвместими телефони.Половината които имат такива телефони са с прими и бкънекти и ги ползват само за гъзария и игрички и най-малко биха плащали за видео разговор.Дори и да искат за прима не се предлага.Аз лично не познавам никой който да има телефон,който да подържа видео разговор.
  just_ase
 • в европа я има от бая време, но никъде не е станала масова
  Marseille
 • Тая услуга явно все още е новост и на нея се гледа най-вече като на глезотия ;).Затова и цените са високи и не се ползва много. Но след време би трябвало да стане масова. евентуално...
  Ironman