VIVACOM с 28% ръст при потребителите на мобилни услуги за тримесечието

VIVACOM с 28% ръст при потребителите на мобилни услуги за тримесечието
Според консолидирания отчет на VIVACOM за първото тримесечие на 2012 г., телекомът отчита над 15% увеличение в приходите от мобилни услуги до 94,2 млн. лв. спрямо същия период на 2011 г. Ръстът в този сегмент вече компенсира изцяло спада във фиксирания бизнес, който за първите три месеца на настоящата година отчита 5,6% намаление до 124,5 млн. лв.

Значителният ръст на приходите от мобилни услуги и стабилизирането на интереса към фиксирания бизнес на компанията са довели до увеличение в общите приходи на VIVACOM, които за първите три месеца на годината са нараснали с 2,3% до 218,7 млн. лв. в сравнение със същия период на 2011 г. Печалбата за първите три месеца на 2012 г. остава стабилна и възлиза на 10,25 млн. лв.

VIVACOM продължава да се нарежда на второ място сред телеком компаниите у нас по общи приходи и клиенти с над 4 млн. абонати, от които близо 2,3 млн. са потребители на мобилни услуги. Мобилните абонати остават със стабилен ръст от 28% на годишна база, като най-сериозно е увеличението на потребителите на мобилния трафик на данни, които за първите три месеца на 2012 г. са нараснали с повече от 230% спрямо първото тримесечие на миналата година.

С над 144% са се увеличили и ТВ абонатите на компанията, която остава вторият най-голям доставчик на сателитна телевизия у нас и третият по абонати доставчик на ТВ услуга в цялата страна. Финансовото положение на VIVACOM остава стабилно, с наличност по банкови сметки и краткосрочни банкови депозити в размер на 151,6 млн. лв. в края на първото тримесечие на годината.

 • Тук мога да поспоря с теб доста. Цели ловни дружинки преди две години и по вече минаха на вива заради покритието Възможно е да е така, но според мен по-добрите позиции на Вива са в средните градове.
  Обективният
 • [Quote] и селата[/Quote] Тук мога да поспоря с теб доста. Цели ловни дружинки преди две години и по вече минаха на вива заради покритието;) [Quote]че 90% от служителите в държавния сектор[/Quote] Предимно МНО,но и те стигнаха до щат равен на един среден европейски стадион.Смеете се като ви казвам за банкомати и електромери(скоро и водомери) ама е така;) [Quote]Мтел има повече клиенти от Глобул,[/Quote] То глобул ако не обърнат внимание на офертите си за МВР(преди години бяха страхотни и така ги измъкнаха от мтел) и там ще има отлив;)
  rado243
 • Ами това, заради което Мтел има повече клиенти от Глобул, е че 90% от служителите в държавния сектор, болници, общини са на Мтел. Ако всичко това се пренасочи към друг оператор Мтел пада на второ място веднага. Попринцип Мтел имат най-добри позиции в София и селата, Глобул и Виваком са по-силни в средните градове. ;)
  Обективният
 • [Quote]че физическите лица Мтел са по-малко от тези на Глобул или са по равно.[/Quote] Ааа,намери ключа за палатката накрая:D:D:D
  rado243
 • Не са загубили толкова много клиенти(инфо от кухнята), но видяха, че не могат вечно да карат така и че в скоро време много клиенти може да им бият шута. Е, известен брой им биха шута и затова пуснаха по-добри планове. Не че са идеални, но е по-добре от преди 2 години например. Колкото до Глобул, аз си мисля отдавна, че физическите лица Мтел са по-малко от тези на Глобул или са по равно.
  Обективният
 • [Quote]Тази изцепка на Мтел донякъде беше за добро[/Quote](woo)(woo)(woo) Човече май светогледа ти не е широк:D Нищо добро не може да има в такова меко казано безотговорно поведение на водещ оператор.оператор който въпреки "VIP" цени бе водещ в обслужване, внедряване на иновации и още много други да изпадне на нивото на "ощипана булка" е съсипващо.то за 8-10 месеца да не влезе в ритъм,да не обезпечи абонати и да се прави на "дръж ми шапката" е достойно за книгата на Гинес.Лесно се губят абонати,но връщането им е мнооого трудно;) [Quote]и да пускат по-добри тарифни планове.[/Quote] На това му викат "след дъжд качулка":D:D:D чак ги досрамя да пуснат план за "простолюдието" та пуснаха постен БОБ :D:D:D Ако пуснат БОБ с наденица,демек 600-1000 мин. към всички,1ГБ нет за 20лв. веднага зарязвам двата тела с 4 карти:D и им ставам абонат:D:D:D
  rado243
 • Е тук вече си обективен ;) (yes) А започнаха да пускат по- добри тарифни планове не защото са си взели поука, а защото загубиха страшно много клиенти! Два косвени признака за това- непрекъснато растящия брой на мобилните абонати на Вива и по- големия брой смс-и от абонатите на Глобул по Великден, което за мен е косвен признак, че Глобул е задминал Мтел по брой абонати-физически лица!
  milen888
 • а и доста помогна голямата изцепка на мтел Тази изцепка на Мтел донякъде беше за добро, защото почнаха да си вземат поука и да пускат по-добри тарифни планове.
  Обективният
 • [Quote]като могат да са маааааалко по-добри условията и пак да печелят абонати.[/Quote]Аз за това не се радвам много на увеличаващия се брой абонати на вива.Когато бяха доста назад имаха по добри условия;) сравнение с другите тогава,а и доста помогна голямата изцепка на мтел;)
  rado243
 • Така е, затова казвам да живее конкуренцията (yes) Защото си спомням и времето когато Глобул тръгваха. И на тях им станах абонат от първия месец, както сигурно ще направя и с Булсатком, ако тръгнат в края на годината. Та тогава имаше огромни надежди сред хората, че цените ще паднат и т.н. Какво стана- 1 година след началото още нямаха покритие в голям областен град. Това може да им се прости, но това че не намалиха наистина цените... А преди тръгването им по телевизията вървяха едни клипове- ще насочим надолу линията на цените...
  milen888
 • Да много минути ,но 60/1 таксуване и цена до вива след изчерпване на минутите 25 ст.Преди беше 15ст при 30/1 таксуване.На мен вива фрий не ми върши никаква работа за момента.Уникола също е зле.Само мегакола е нещо добро и го ползвам с кеф.И се надявам след него отново да започнат да пускат смислени предложения.3600 мин към едно направление не е изгодно за мен.По-добре 200 мин към всички за 10 кинта.Много по-смислено звучи.Иначе все още са по-изгодни от другите два.Явно са решили,че няма смисъл да си губят печалбата и да са супер изгодни като могат да са маааааалко по-добри условията и пак да печелят абонати.
  azcv
 • Виж, нещата не са толкова лесни, както изглеждат. Повечето са абонати на М-Тел не защото им е любим оператор, а по инерция, защото хората, с които говорят са на Мтел. Те дълго време не отвориха мрежата си, защото за тях беше ясно, че и да минат на друг оператор, примерно Виваком пак щяха да говорят към 5 или 12 номера, не повече. Сега обаче нещата са малко по-различни. Вива дръпнаха доста и това принуди Мтел да отворят мрежата си и да пуснат планове с национални минути. Така че понякога не всичко е до тарифни планове. ;)
  Обективният
 • Това, че са влошили условията е някакъв мит според мен. Кажи ми кое конкретно е влошено? Аз като абонат от първия месец в който тръгнаха мога да ти кажа, че само се подобряват. Конкретен пример- първия план, с който пуснаха минути към цялата си мрежа- Тогедър- 500 мин към Вива за 15 лв. А днес какво имаме- Вива Фрий- 450 мин. към всички мобилни и фиксирани на Вива за 5.90 лв. или 1800 мин. за 9.90 лв. и безсрочен договор!!! Кажи ми в мрежите на другите два оператора за толкова минути колко ще ми бъде таксата ;) Погледнах в сайта на Мтел: 2000 мин. в мрежата на Мтел за 25 лв (no) Без коментар!
  milen888
 • Странното е,че като леко влошиха условията започнаха да дърпат напред.И преди беше същото с глобул.Явно българите с комплексарското мислене предпочитат по-високи цени,но да се чувстват премиум като премиум кустомера с "богатия" оператор.
  azcv
 • Да, Вива дръпнаха доста и това доведе до по-добри планове при Мтел и Глобул. (yes)
  Обективният
 • И аз смятам,че тези са от обективните без крейзи служителя.Той не манипулира,но често спами и разводнява темите както великия модератор assena5 прави.Това явно е политика на работодателя им.Не ми пука за нито един от трите оператора.Вече толкова се изравниха и обезличиха,че спорове кой е по-добър няма как да има.Вива в периода 2005-2008 бяха със супер условия и обслужване.Сега са същите като останалите.Да сега имат 3г в сравнение с тогава,но явно цената за новите услуги трябва да си я плащаме солено.В последните 3 години освен добавките за интернет и мегакола не видях нищо смислено от вива.Останалото е едно и също с другите.Разликата е в това кой ще пусне първи съответния план.И не искам някой да защитава нещо ,а де се дава обективна информация от служителите,които пишат тука.Вивакомските(allin,sabin_zaimov)се включват само когато трябва,а крейзи служителя и асенчо са на всяка манджа мерудия и засират темите,предизвиквайки глупави спорове за мерене на пишки.Има една тема за тестове на 3г.Нека там да си ги мерят. Иначе по темата.Винаги съм казвал,че има огромен ръст на мобилни абонати на виваком.Личи си по политиката им за договорите.Естествено при фикса прилагат измами.Останалото са глупостите на assena5.
  azcv
 • Ми да и аз в последно време съм обективен, но вие само говорите, че съм служител на Мтел, а аз не съм. Признавам, че бях пристрастен миналата година, но сега вече се стремя да съм обективен.
  Обективният
 • " Обективния" смени 10 ника- vik000, Не съм гадже с Мтел и т.н. :D:D:D
  milen888
 • Моля, модераторите да изтрият този спам. В тази тема обсъждаме увеличаването на клиентската база на Виваком!
  Обективният
 • :|:S(woo):X Приятелю,недей така бе!!!Мен изобщо не ме споменаваш?!:)Че аз не съм ли обективен?!Като тебе!!!!;):P Впрочем ти си ли викторчо? П.С.И вземи се в ръце,ти и другите-знаете се кои сте.Не си поне за мен някакъв еталон за обективност и авторитет,та да се кичиш с такива дефиниции (no) Вече влизам във форума най-вече да проследя падението му (beer)
  motofen2