VIVACOM ще предоставя 100 Mbps интернет с технология на Alcatel-Lucent

VIVACOM ще предоставя 100 Mbps интернет с технология на Alcatel-Lucent
VIVACOM обяви, че ще модернизира широколентовата си мрежа с технология на Alcatel-Lucent, като обещава да предложи качество на видео-, гласовите и услугите за данни на едно от най-високите нива в Европейския съюз. За да постигне целите, зададени в Цифровия дневен ред на Европейския съюз за широколентов достъп от следващо поколение, VIVACOM внедрява решението на Alcatel-Lucent за гигабитова пасивна оптична мрежа (GPON). Операторът ще предостави по-високи скорости на свързаност и по-висока надеждност на връзката на 1 000 000 български домакинства, като в същото време ще намали оперативните си разходи. Така през тази година клиентите в София, Варна и Пловдив ще получат скорости до 100 Mbps, а през следващите години услугата ще достигне и до други градове.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Мнението ми е, че офертата им е добра - не става дума за далавера или не, ясно е, че такава няма, но поне предлагат нещо изгодно на народа :)(yes) Не съм се възползвал от нея, така, че по-конкретно не мога да говоря, но така или иначе съм ЗА !
    Reggaeman
  • Алооо агитката дето се е събрала разбрахме какъв бил вивакомът ама едно мнение по темата не видяхме!
    AVKansazov
  • е кое е далавера при положение че даваш а не взимаш няма далавера по принцип :D то така и задругите може да се напише
    purko1
  • Е, хубави са им рекламите :)
    Reggaeman
  • Виваком са само в рекламите и брошурите. Гледаш и си мислиш, че е далавера, а то всъщност не е.
    frani_glass
  • Мани. Виваком предлагат в условията си неща, които не могат да изпълнят. Това за мен си е лъжа към клиента.
    Dragomaneca
  • Попринцип ПОН-а би трябва да е скъпа услуга, защото е супер технология и има доста инвестиции по изграждането на инфраструктурата. Докато за Виваком - не се учудвам. Те са пословични с ниските си скорости.
    D_Pasarela
  • Мненията са изтрити :)но не от мен, а от някой разумен модератор, който е видял, че са безумни и некоректни ...така, че пак си в грешка ;)
    Reggaeman
  • [Quote] Че аз дори не съм се подигравал...[/Quote] Като не си защо си изтри мненията в темата за примата? Колко удобно!
    AVKansazov
  • ?!?WTF ? Че аз дори не съм се подигравал и ще те помоля да не се изразяваш по тоя начин ?Става ли или не действа :) Не се присмивам на виваком, както казах и по-горе - "поне правят нещо" ?!? Това подигравка ли е ? По-скоро смехът ми беше насочен към вечно плюещите мтел, виваком и глобул...както и да е. Важно е да разбереш, че, когато не си сигурен какво приказваш - не го правиш.Иначе положението става твърде комплицирано, аз даже не знам от къде ги извади тея думички агресивни...честно ... :X
    Reggaeman
  • Агресивния ментелски пр с оплюване и подигравки към конкуренцията тук постига обратния ефект. Помисли върху това когато се изцепиш следващия път новобранче лакомо!
    AVKansazov
  • ахахахаха...е поне виваком правят нещо, айде сега...
    Reggaeman
  • А, за това говоря :) Айде, сега ако погледнеш и какви са цените на наистина гарантирания нет, всичко ще ти се изясни :)
    KOBRETI
  • GPON е гигабитова пасивна оптична мрежа, PON е пасивна оптична мрежа. При Кулбокса е точка до точка, При Мтел точка до много точки. http:// en.wikipedia.org/wiki/Fiber_to_the_x
    Пинокио
  • Нали разбираш, че посочения линк е за юридически лица, не за домашни потребители? Скоростите не са гарантирани http://www.spnet.net/?language=bg&in=3&p=inet_home&sub= А сравненията със Близу са излишни. Те и преди това - евроком и кейбълтел бяха ударили дъното, че сега под един бранд не са по - различни - все на дъното. А ти ползваш оптика на мегалан. Ммм, не знаех, че мегалан са пускали оптики по домовете. Е, FTTH-а на бтк пък изглежда интересно, явно сега събират пари за него, пък до тогава ще закърпят с vdsl-а. Наскоро научих, че бтк пускали iptv по dsl-а си. Той горкия, едва диша и сега, че да се натовари и с това. Останах без думи. После пък разбрах, че дори и hd каналите пускали, но :D ако имаш един приемник, при повече не може. Още по интересното е, че го наричат "оптична телевизия", дори след въпрос "как ще е оптична, след като идва по един чифт усукана двойка" ми беше отговорено "ми, оптична е". :D:D Мобилтел направиха глупостта да пуснат iptv по lan, не като spnet само по pon, та бтк ги задмина със warp скорост по простотия. Дано vdsl да закърпи положението.
    vladovn
  • "Гарантирана" не означава,че гарантирано достигаш такива скорости,а ти гарантират,че в 99% от времето ще достигаш въпросните скорости и няма да има прекъсвания.Иначе неустойки.Това,че интернета ти е добър и покрива въпросните критерии не означава,че е гарантиран.
    azcv
  • [B]За физически лица очевидно не бях прав![/B] Обаче бих могъл да направя запитване и да поискам да ми изпратят на мейла темплейт на договор за бизнес интернет. То и без това трябва да мисля в това направление, така че ще е от полза. Докато работех в ITD Network конкретно съм 100% сигурен, че Спектрум предлагаха гарантиран капацитет и за физически лица и за юридически лица, което на практика означава, че нещата седят по подобен начин и в момента в зоните с тяхно покритие.. ПП/ Да, така е: http://www.spnet.net/?language=bg&p=internet_services&sub=corporation_inet&in=2 [i]И малко офтопик, дано да е полезно:[/i] ITD Network & Collbox също! Вкл. на сайта им е посочено, че скоростите са максимално достижими и не е отбелязано, че не са гарантирани - нещо, което е видно на сайтовете на Мегалан и Мобилтел. Аз ползвам Мегалан в два апартамента в София, в единия апартамент оптиката ми е до дома (FTTH), скоростта не е гарантирана (погледнах си договора), но мога да споделя, че не мърдам от посоченото: колкото са казали, толкова ползвам, т.е. услугата се доближава почти напълно до гарантиран капацитет. През Dark Fiber & MAN скоростта със сигурност е гарантирана, но не съм задълбавал в тази насока, тъй като не са ми необходими толкова големи интернет капацитети - нито за вкъщи, нито за офиса. ОК, да не би да бъркам в начина, по който се изразявам ? Какво имам предвид: имам предвид, че посочените скорости на сайта на Мобилтел са гарантирано постижими, скоростта за част от мрежата е гарантирана, а за останалата част се доближава на 99% до термина "гарантиран капацитет", а Близу са много, много, многомногомного назад в това отношение. Виваком е по-качествен доставчик от Близу. ..
    asenna5
  • на теория и докато четеш спецификациите всичко е ок -стига медната мрежа да е ок ;) според мен е по- добре да се заложи на пон
    purko1
  • Я ми покажи някъде черно на бяло, че става въпрос за гарантирани скорости?
    KOBRETI
  • И отделно че технологията им е точка към много точки. Едно влакно се дели за група от абонати.
    Пинокио