"Вивател" е името на третия GSM оператор

Третият GSM оператор ще се нарича "Вивател". Това обявиха официално от БТК, като името е било избрано след проведено подробно маркетингово проучване в цялата страна. Засега ще е известна датата за официалния старт на оператора, но се предполага, че тя вероятно ще бъде преди коледните и новогодишните празници. Обявяването на името на оператора е и началото на медийната активност, свързана с предстоящия старт на търговската дейност на "Вивател".
http://www.vivatel.bg/

 • PURVO NE MI GOVORI NA "BE". vtoro togava osnovno razgovorite bqha mtel-mtel. i treto tazi cena ot 30 lw bez dds i e 90st bez dds beshe za nai evtinata tarifa na mtel... a 74 st + 20% DDS moga i sam da si go smetna merci BE! Gad докато се върнеш още малко и Вивател ще пуснат - иначе Ментел правят голяма грешка с поддържането на високи цени - вмомента хората знаят че е скъпо да се говори и повечето хора ползват гсм-ите си като пейджъри и само в крайни случаи звънят - а от тези навици трудно се отвиква след като години наред така си ползвал гсм-а си - след време дори и да намалят цените няма да се вдигне толкова потреблението и респективно печалбата им ще намалее - но в Ментел както и навсякъде в БГ си се работи с мотото "Ден година храни" - режат глави без да мислят за последствията.Но поне не лъжат така нагло абонатите си както Глобул (пускането на СМСи от интернет без пари)
  DefaultUser
 • PURVO NE MI GOVORI NA "BE". vtoro togava osnovno razgovorite bqha mtel-mtel. i treto tazi cena ot 30 lw bez dds i e 90st bez dds beshe za nai evtinata tarifa na mtel... a 74 st + 20% DDS moga i sam da si go smetna merci BE!
  Marseille
 • какви 200 долара какви 5 лева. толкова пари беше 98-99. 2000 година имаше промоция сим карта и 3310 за 300 лв някъде, а 2001 февруари имаше за 99 лв ериксон а1018 + сим. за 18 лв такса с ддс цената на минута беше 60 ст към мтел без ддс и 74 ст без ддс към мобиком и бтк... това дето го говорите е доста преди да се появи глобул.... 74 ст. + 20% ДДС колко прави бе? Истината е, че цените паднаха под натиска на международните пазари, а не толкова от "конкуренцията". ментел и злобул разделиха баницата през 2001 г, когато престанаха да се надцакват с реклами от типа "Някои имат 80% покритие, а други 30%"
  DefaultUser
 • какви 200 долара какви 5 лева. толкова пари беше 98-99. 2000 година имаше промоция сим карта и 3310 за 300 лв някъде, а 2001 февруари имаше за 99 лв ериксон а1018 + сим. за 18 лв такса с ддс цената на минута беше 60 ст към мтел без ддс и 74 ст без ддс към мобиком и бтк... това дето го говорите е доста преди да се появи глобул....
  Marseille
 • "Вивател" е името на третия GSM оператор 23.08.2005 БТК има изключителното удоволствие да обяви името на третия мобилен оператор. Обстойно маркетингово проучване, проведено в цяла България показа, че с най-голямо одобрение се посреща името „Вивател”. БТК Мобайл извърши проучване и сред всички нива служители от мрежата на националните дилъри и получи изключително позитивна реакция относно избраното име. „Ние се вълнуваме изключително много от старта на третия GSM оператор и оповестяването на името му е първата крачка към успешното му навлизане на пазара. С наближаването на официалния старт българската общественост ще стане свидетел на все по-голямата активност на пазара, в синхрон с темпото, определяно от БТК и БТК Мобайл”, заяви Денис Уолах, Главен изпълнителен директор на БТК. От компанията коментираха, че името Вивател е било много добре посрещнато по време на проучванията, тъй като е асоциирано с представата за „живот” и „дълголетие” и се възприема като много динамично от мнозинството от запитаните. „Вивател е динамично име за динамична компания”, смятат участниците в проучването. Според Денис Уолах „След години на „двуполюсен” модел, стартирането на Вивател ще донесе истинска конкуренция на българския пазар на мобилни комуникации.” Името Вивател се свързва пряко с думата „viva”, означаваща „да живее!” и съкращението „tel”, което подсказва какви са услугите, предоставяни от компанията. То е кратко и оригинално и излъчва жизненост, лесно е за запомняне и произнасяне. Източник: http://www.btk.bg/bg/news_details.php?id=114 Да ни е честит ! Аз лично ще очаквам старта му с надежда за нормализиране ценовата политика на телекомуникационните услиги в Булгария. eto vi i oficialnia sait na operatora - www.vivatel.bg /no za sega e 'under contruction'/ ;))
  DefaultUser
 • Малка поправка SIM-200$
  1-GSM by АЛЕКГРУП
 • Emi dam Plashtah 30 lv taxa bez dds. + 90 st na minuta. A i sim kartata sruvashe 200 lv.
  Andre N.B.
 • eee tva beshe dosta otdavna, pone 1 godina predi da se qvi globul...
  Marseille
 • eeee ok to beshe golqmoooooooo padane. ti realno useti li go?!? 6toto az ne
  Marseille
 • Padnaha cenite. Ne pomnish li cenite na m-tel predi globul...
  Andre N.B.
 • Tochno go kaza :)
  Andre N.B.
 • dano si prav, ama takiva o4akvaniq imashe i predi starta na globul a to kakwo stana..... nooo dano si praw
  Marseille
 • "Вивател" е името на третия GSM оператор 23.08.2005 БТК има изключителното удоволствие да обяви името на третия мобилен оператор. Обстойно маркетингово проучване, проведено в цяла България показа, че с най-голямо одобрение се посреща името „Вивател”. БТК Мобайл извърши проучване и сред всички нива служители от мрежата на националните дилъри и получи изключително позитивна реакция относно избраното име. „Ние се вълнуваме изключително много от старта на третия GSM оператор и оповестяването на името му е първата крачка към успешното му навлизане на пазара. С наближаването на официалния старт българската общественост ще стане свидетел на все по-голямата активност на пазара, в синхрон с темпото, определяно от БТК и БТК Мобайл”, заяви Денис Уолах, Главен изпълнителен директор на БТК. От компанията коментираха, че името Вивател е било много добре посрещнато по време на проучванията, тъй като е асоциирано с представата за „живот” и „дълголетие” и се възприема като много динамично от мнозинството от запитаните. „Вивател е динамично име за динамична компания”, смятат участниците в проучването. Според Денис Уолах „След години на „двуполюсен” модел, стартирането на Вивател ще донесе истинска конкуренция на българския пазар на мобилни комуникации.” Името Вивател се свързва пряко с думата „viva”, означаваща „да живее!” и съкращението „tel”, което подсказва какви са услугите, предоставяни от компанията. То е кратко и оригинално и излъчва жизненост, лесно е за запомняне и произнасяне. Източник: http://www.btk.bg/bg/news_details.php?id=114 Да ни е честит ! Аз лично ще очаквам старта му с надежда за нормализиране ценовата политика на телекомуникационните услиги в Булгария.
  Чо :)