vivatel пусна 3G услуги

Дългоочакваният старт на 3G мрежата на vivatel е вече факт. Операторът пусна HSDPA мрежата си от трето поколение, в която клиентите му ще могат да ползват видеоразговори и високоскоростен достъп до Интернет при скорост до 1,8 Mbps при изтегляне и 384 kbps при изпращане на информация. За клиентите, които активно ползват услугата пренос на данни, vivatel предлага допълнителни пакети за мобилен Интернет към абонаментните планове или специален абонаментен план vivatel трафик. Допълнителните пакети данни, които могат да бъдат закупени към всеки един абонаментен план, предлагат 30 МВ срещу 9 лв. на месец или 100 МВ срещу 18 лв. на месец. По този начин цената на 1 МВ в пакета достига до 0,18 лв. vivatel трафик пък включва 1024 МВ срещу 36 лв. на месец, което прави цената на МВ в пакета 0,035 лв. След изчерпване на включените допълнителните се заплащат по 0,30 лв. Стандартната цена за 1МВ, която заплащат всички бизнес и частни клиенти на vivatel, е 2,40 лева, като минималното тарифиране е на 1КВ. Минутата видеоразговор в мрежата на vivatel струва 0.49 лв. От предимствата на услугата могат да се възползват всички клиенти на абонаментни планове на vivatel от днес.
 • да това вече го усетих, че не на всякъде има 3G :)
  Stefco
 • Абе аз не успявам и вива с вива даже. А и тия многознайковци от колцентъра на вивател не ми казват нищо. Сигурно и те незнаят! Обаждахме се около 4 пъти и се едни и същи глупости!
  Momf
 • Нали се сещате всички,които казвате,че в Сф,Бс,др. не можете да си хванете 3G-то,че обхвата за момента не покрива целите градове. За съжаление Вивател отново нямат никъде карта,която да показва в кои точки от съответния град имат 3G-обхват.
  flix
 • За сега може да се говори само вива с вива. Кам другите оператори немогат да се провеждат видео разговори. Дано скоро г оправят това.
  Hristo Hristov
 • Знам :) Майтапя се :)
  znaesht
 • Опссс грешка :) нямах предвид прима, ами предплатена :)
  AirKing
 • Ако бяха с Прима-карти, щяха да осъществят видео разговор :) :-)) http://mtel.bg/mobiltel/prices/video_calls.php?lang=bg&&
  znaesht
 • Бате, на бизнес тарифа сме и двамата - няма никви прими! Не е тва проблема!
  Momf
 • Ако сте на прима карти, а дори само единия да е на прима не работи за момента и двата абоната трябва да са на договор.
  AirKing
 • Незнам кви са тия 3G услуги, ама от вчера се опитвам непрекъснато да осъществя видео връзка с приятелката ми и нестава и нестава! Нейния телефон е 6288, а моя N70. Излиза ми надпис 3G на тела и на нейния излиза, но като се опитваме да се свържем пише, че другия телефон или мрежата не поддържа услугата! И двата телефона са на двоен режим и на manual мрежа и нестава!!! Ако някои има няква идея ше съм благодарен, ако я сподели! ;-)
  Momf
 • Относно видео разговорите за притежателите на нокиа 6630 не ви трябва втора камера а огледалце:) тоест ефекта на огледалния образ за тези които не са ме разбрали:)
  jorata83
 • "26ст./мин с ддс към всички мрежи, 11ст/смс с ддс, 50ст/ммс и пр. и пр. и това всичко без такса, като това е само една от тарифите за частни клиенти" Гледах, гледах в сайта на Vivatel и така и не го видях този тарифен план...
  EvoLifE
 • В Бургас имаше срещу Силвър дето има един магазин за ГСМ-и.До магазин "Спортен Свят" там май бяха по 40лв,но може и вече да е продадено ако е било единична бройка
  Nistel
 • Аз съм от Бургас няма проблем, просто си направих моята нокиа 6630 в ръчен режим и стана .Дори направих едно видео разговорче мн е добре само трябва да си купя 2 камера, а да знаете колко струва в Бургас и от къде
  pappy
 • виж в настройките за мрежата дали е активиран dual режим.
  chilko
 • И аз съм от софия,вчера правихм видео разговор с един приятел той с Н73 аз с НОКИЯ 6630,беше доста добра връзката,сам дето моя телняма втора камера :):):)
  Titan
 • Е аз съм в София и съм с Н73 и няма 3G!
  Stefco
 • И аз съм с 6630 от Бургас и няма проблем.Дори някой непознат вивателски номер ми беше звънял на видеоповикване ама не съм усетил и съм го пропуснал :) пробвай да си рестартираш телефона ако не си го правил днес ..
  Nistel
 • Отновно най-ниските цени! За достъпните 9лв на месец получаваш 30MB(30ст на мб!), за 18лв-100MB(18ст. на мб), а за бизес клиенти(примерно)-30лв-1024MB(0.035ст на мб).. Както и 2.4лв. на МБ без доп. пакети/абонаменти.. Тези всичките цифри са най-евтините на пазара, ето за това съм на Вивател.. Може да имат 180 милиона лв. загуби за 2006 година, но продължават да се развиват като обвха, услуги, качество на услугите, обслужване и пр.. Независимо от малкото има абонати, тези, които знаят къде ще им е най-евтинко ( 26ст./мин с ддс към всички мрежи, 11ст/смс с ддс, 50ст/ммс и пр. и пр. и това всичко без такса, като това е само една от тарифите за частни клиенти(сиреч нормални хорица) ), минават леко-полеко.. И не че нещо, но за смешни пари съм се сдобил със номер, какъвто трудно и от Мтел биха ти дали дори в първите си години, дори за доста пари, дори за 3600лв, което е цената за златен номер на Мтел.. Дори на Глобул.. Така че hf и gg на конкуренцията. :) Ето на това му се казва за по-малко от 2години развитие, а не на псведо-операторите Мтел и глобул >5.. Ех, нека сега се порадваме на hsdpa оборудването на Nokia:) (а не на най-евтината китайска фирма за подобни устройства.. После "Аджеба защо месеци наред vodafone live не може да потръгне нормално.. И защо blackberry, lg и купища други телефони са "несъвместими" с М-телската и Глобулската "3g мрежа"" ^^
  pcs
 • здр. Имам нокиа 6630 той има 3Г, обаче не ми го изписва. Немога да званя, в двоен режим съм. Да не ми трябва втората камера, че да правя видео разговор. Аз съм от Бургас това също да не е от значение.помагайте
  pappy