Vivatel ще обявява цените си с включен ДДС

Vivatel обяви, че от 1 юни започва да обявява цените на продуктите и услугите си с включен данък добавена стойност. Промяната се прави в съответствие с приетото изменение в Закона за защита на потребителите, според което всички цени трябва да бъдат анонсирани с тяхната крайна стойност - с включен ДДС и всички други данъци и такси. Кратка справка с web страниците на останалите мобилни оператори показа, че GloBul изписва крайните цени, а M-Tel ги представя все още по стария начин.

 • Естествено, че ще го направят. Да обявяваш цени на продукт за крайния потребител без ДДС, което няма как да бъде върнато си е жива манипулация. Едно се чудя, защо закъснението с няколко дни на Vivatel се повдига на въпрос, а това, че уж пъргавите угрижени за клиента и много примерни GloBul (виж сайта им) повече от 5 години ни баламосват с цени без ДДС остана някак транзит покрай очите и ушите на хората...?
  РПГ - Sage
 • Това за цените с ДДС отдавна трябваше да го направят. Не може отвсякъде да ти ръсят цени без ДДС с единствената идея да изглеждат нещата по-евтини, при положение, че накрая винаги плащаш СЪС ДДС. То така може да пишат "Цена само 1 ст*" и отдолу със ситен шрифт "Умножено по годините на управителя на фирмата" :) Само ми е чудно Мтел как ще си дават цените с ДДС, като цялата им рекламна стратегия е насочена към обявяването на "ниски" цени. "19 ст. на мин", "15 ст на мин", "Само 9 ст. на минута" .... Няма ли да се намеря някой да ги съди за подвеждаща реклама :)
  БМ
 • Stava vypros za v byde6te ve4e nqma da ima ceni bez DDS.Vsi4ki ceni 6te sa s vklu4en DDS , zakon za za6tita na potrebitelq ...
  kras_de
 • e da tova sa go propusnali,no kato klikne6 na nego ti izlizat s Dds cenite
  mgk
 • Вчера не бяха .. а иначе отвори им главната страница отпред все още се мъдри "GloBul Smart Абонаментна програма 0,27 лв./мин. към всички мрежи още от първата минута!"
  Nistel
 • i na Globul ve4e vsi4ki ceni sa s DDS v saita im
  mgk