Vivo демонстрира концептуалния Apex 2019

На специално събитие в Хонконг Vivo демонстрира концептуалния си смартфон Apex 2019. Моделът се отличава с липсата на хардуерни бутони и порт за зареждане. Освен това поддържа 5G мрежи и разполага с вграден в дисплея скенер на отпечатъци, който заема почти целия екран. Според първоначалните планове компанията трябваше да покаже Apex 2019 по време на мобилния конгрес, но събитието беше отложено.

Конструкцията на смартфона е от цяло парче стъкло, което от компанията подчертават е изключително трудно постижимо. Симулацията на хардуерни бутони се осъществява чрез комбинация от капацитивни и чувствителни на натиск сензори. Vivo са разработили и собствена технология за пренос на данни и зареждане чрез магнитен конектор върху задния панел на телефона. Вместо отвор за говорител, звукът се генерира чрез вибрация на дисплея. Подобна технология използва и LG в G8 ThinQ.

Скенерът на отпечатъци в дисплея може да бъде използван за едновременното разпознаване на няколко пръсти, но по-интересно е, че почти цялата повърхност на дисплея може да бъде използвана за тези цели. Сред останалите параметри на модела откриваме чипсет Snapdragon 855, 12GB RAM и 512GB вградена памет. Налична е двойна основна камера, но липсва предна. Доста е вероятно Apex 2019 да остане на ниво концепция и да не бъде пуснат в продажба.

Източник: Android Authority