Vivo iQOO е насочен към геймърите

Vivo iQOO е насочен към геймърите

Наскоро китайската компания Vivo обяви, че поставя началото на нова марка на име iQOO, но досега не беше ясно какви устройства ще видим в нея. Това вече не е така, защото в Китай се състоя премиерата на първия смартфон с името iQOO, което се оказва, че идва от "I Quest On and On." Новата серия е фокусирана върху мобилния гейминг, а устройството демонстрира това, като предлага Snapdragon 855, 6/8/12GB RAM и 128/256GB памет за приложения на цена между 2998 и 4298 юана (393 – 563 евро) според конфигурацията на паметта. Откриваме още 6.41" AMOLED дисплей с капковидно изрязване и резолюция 2340 x 1080 пиксела, сензор за отпечатъци в дисплея, тройна основна камера, NFC и LTE възможности.


С изключение на базовия модел с 6GB RAM останалите варианти поддържат нивата технология на Vivo за зареждане с мощност 44W, която позволява батерията с капацитет 4000 mAh да бъде заредена до 50% едва за 15 минути. Пълното зареждане отнема 45 минути. Базовата версия ще поддържа зареждане при 22.5W. Моделите имат 3D заден панел и включват LED лента, която служи не само за ефекти при игра, но и за нотификации. Добавена е система за течно охлаждане на чипсета, а върху рамката са поставени и сензорни бутони, които са подобни на тези в Red Magic Mars.

Устройствата включват и различни софтуерни функции за оптимизиране работата на системата, подобряване на производителността и за превключване между 4G и Wi-Fi връзка за максимално стабилен геймплей. Основната тройна камера включва 12МР (Sony IMX363) основен сензор, 13МР сензор със 120-градусова оптика и 2МР сензор за боке ефект. Камерата за селфита е 12МР. Китайските потребители вече могат да направят поръчка за телефоните, а според компанията в даден момент те ще се предлагат и на пазарите извън Китай. В момента обаче е ясно, че устройствата iQOO са в добра позиция за конкуриране на модели като Asus ROG Phone, Nubia Red Magic Mars, Xiaomi Black Shark и Razer Phone.

Източник: Engadget