Vivo изпревари Google, като обяви телефон с Android 11

Vivo изпревари Google, като обяви телефон с Android 11

Тази вечер Google организира специално хардуерно събитие, на което очакваме да видим Pixel 4a 5G, Pixel 5, Chromecast с Google TV и аудио продукти с марката Nest. Компанията обаче няма да е първата, която ще обяви смартфон с Android 11, защото това вече направи китайската Vivo. Става дума за серията Vivo V20, която включва моделите V20 SE, V20 и V20 Pro.

В интерес на истината съобщението за пресата е малко двусмислено, защото в него се споменава, че серията V20 ще работи с Android 11, но по-късно в текста се посочва, че "според пазарните условия Vivo планира да оборудва последователно серията с Android 11".

И все пак поне един от новите модели работи с новата версия на платформата - видеото на GadgetIn показва Vivo V20 с нея. От XDA-Developers са открили устройството и в каталога на Google Play Console, което потвърждава, че то предлага SDK ниво 30, което съответства на Android 11. На практика това е единственият модел с това SDK ниво в списъка.

От сайта посочват, че това е важно по две причини. На първо място е впечатляващо, че производител успява да пусне телефон с Android 11 преди Google. На второ SDK нивото при старта на продажбите определя каква поддръжка ще получи дадено устройство. При обещание за две години на основни системни ъпдейти това означава, че на теория Vivo V20 може да бъде обновен до Android 13.

Източник: XDA-Developers