Vivo обясни как точно ще направи най-тънкия смартфон

Както е известно, компанията Vivo анонсира смартфон, който ще е 2 пъти по-тънък от iPhone 5s. Моделът X5 Max ще е с дебелина от само 3.75 mm и ще подобри досегашния рекорд на Oppo R5, който е с дебелина от 4.85 mm. Според информацията от Vivo това е постигнато чрез доста интересно дизайнерско решение. Около 90% от компонентите в смартфона са преместени встрани от екрана и по този начин под самия дисплей практически няма нищо.

В същото време X5 Max за разлика от Oppo R5 няма да жертва 3.5 mm аудио жак и ще предлага и липсващия при конкурента слот за microSD карта. X5 Max също така ще предлага 5.5-инчов FullHD дисплей, осемядрен процесор, 2GB RAM, 13-мегапикселова основна камера и 5МР камера за селфита. Операционната система пък ще е Android 4.4.4.

Източник: GSM Arena

 • При цялото ми уважение Аз смятам че ще срещнат конструктивни трудности. А в последствие може да има оплаквания от самите продукти. Това с USB е вид интересно решение. Аз харесвам тънки телефони но всичко си има разумни граници . Това което описваш като начин за още по тънки устройства ще срещне редица трудности като невъзможност за ремонт и подмяна на отделни компоненти , отвеждане на топлината .
  sgs_maniak
 • OLED екраните са дебели около 0,85mm (стъкло/дигитайзер, филтри,екран). Компоненти могат да се лепят директно върху стъклото. Когато не са опаковани, интегралните схеми са дебели около 0,3 mm. Използват се много здрави епоксидни смоли за фиксирането им. Такъв начин на монтаж има предимства - може да се използва обща за процесора, RAM и NAND паметите силициева подложка с интерконект и отпада необходимостта от текстолитова платка. Ако сериозно се заеме някой да намалява дебелината, спокойно може да падне до 3 милиметра. Керамичен сандвич с такава дебелина е труден за огъване. Освен това компонентите са еластични, така че дори да се огънат няма да се счупят.
  A4i
 • Това важи ако говорим за парче желязна плочка.Тук обаче имаме устройство със разнородни части от различни материали,няма как да е два пъти по лек освен ако не се намалят драстично характеристиките на някои елементи-батерия,дисплей и т н.Плюс това хората казват два пъти по тънък но не казват нищо за площа му,я разрежи по дължина един айфон и сложи двете парчета едно до друго и ги сложи на кантара-убеден съм че разлика няма да има :P
  fox_vt
 • Два пъти по-тънък телефон има два пъти по-малък обем и два пъти по-ниско тегло. Ако iPhone 6+ беше 10 мм дебел, вместо 7,1 , щеше да тежи 242 грама. Сложи си една бутилка безалкохолно в джоба на ризата и виж дали ще ти е удобно да я носиш. :) Физичните закони трудно се заобикалят. :P Това че първите наистина тънки телефони се огъват е проблем на производителите - влагат евтини материали и не използват подходящия дизайн. Примерно този на Nokia N8 е изключително удачен. Просто алуминиевият профил да се замени с такъв от модерна NiTi SMA сплав. Няма да струва скъпо, щото става въпрос 20 грама метал и проста механична обработка - отрязване на парче профил и разпробиването му на 10-тина места. Ще е по-евтино от сегашния CNC стругован алуминии. За аудио жака има решение от много време насам - USB Audio out . Аndroid го поддържа, трябват само подходящи слушалки.
  A4i
 • Малко прекаляват с тънки телефони. Ще срещнат конструктивни трудности. Относно аудио жака сигурно както при едно тънко орро ( информация тук в новините ) през някакъв специален порт.
  sgs_maniak
 • E, не е трудно да се досети човек, че просто рамките са доста по-големи от стандартните... напълно нормално де.
  SeeKnDestroY
 • Сигурно и тяхното ЦЕО е гей.
  vYv
 • Всичко вече е възможно, но за сашито е ясно че ще се гъне като лукум.
  katinar