Vodafone отчете рекордни загуби

Vodafone - най-голямата телекомуникационна компания в света, която от началото на годината е партньор и на M-Tel, отчете чиста загуба за 2005 г. в размер на 21.9 милиарда паунда. Това е най-голямата загуба, регистрирана някога от британска компания, резултат на ревизирането на стойността на някои от активите й в Германия, придобити след покупката на оператора Mannesmann. Цялото представяне на Vodafone обаче е задоволително, като за периода продажбите регистрират покачване до 29.4 млрд. евро, а броят на потребителите е нараснал с 21 милиона души. Предварителните очаквания на пазара бяха за загуба в размер на 22.2 млрд. паунда и продажби от 29.4 млрд. паунда.

  • "Умно". Кой донесе най-голямата печалба от години за Телеком Аустрия? МобилТел! И то защото предлагат най-качествени услуги. Може да са на по-скъпи цени, но имат повече абонати и това е нормално.
    Nef
  • Ще губят, това е бъдещето на Мтел, защото те имат подобна финансова политика.
    vladovn
  • Айде айде ние сме им виновни на водафон.Толко могат толко правят.Аз не знам в една държава да са първи оператор (по абонати и съответно приходи).Може би Англия ще е изключение, но честно нямам представа.
    just_ase