Водещите компании отчитат ръст в доставките на лаптопи през юли

Петте водещи компании на пазара за лаптопи отчетоха ръст на доставките на годишна база през юли според данни на Digitimes Reseach. Той е реализиран въпреки спада с 24% спрямо предходния месец. Спрямо същия период на 2017 година повишението е с 11%, което е най-голямото през последните 17 месеца.

При HP спадът спрямо юни е близо 30%, но в сравнение с юли 2017 доставките са се увеличили с 5%. При Lenovo редукцията на месечна база е най-голяма с над 30% заради търговските спорове между САЩ и Китай и девалвирането на юана. Това от своя страна е оказало негативно влияние върху покупките на компоненти за продуктите на компанията.

При Dell спадът на месечна база е най-малък и е само 16%, което според анализите се дължи най-вече на намалените поръчки на компанията за компоненти за Chromebook. При ODM производителите положението е същото и те отчитат спад на доставките с почти 20% през юли. Compal Electronics продължават да са водещи в този сегмент като са регистрирали ръст от 10% спрямо миналата година.

Източник: DigiTimes