Времето и новините идват в лентата със задачи на Windows 10

Времето и новините идват в лентата със задачи на Windows 10

През следващите седмици Windows 10 ще започне да получава ъпдейт с нова добавка, която ще ни позволи да получим достъп до прогнозата за времето и важните за нас новини и друга информация директно от лентата със задачи. Функцията се казва News and interests, а разпространението й ще стане постепенно в продължение на месеци, така че може да отнеме известно време да достигне до всички потребители на платформата.

След инсталирането й тя ще добави в лентата със задачи бутон, който показва актуална информация за времето, а при поставяне на мишката над него се зареждат повече детайли. Натискане на бутон отваря прозорец, който съдържа различна информация според предпочитанията на потребителя. Става дума за новини по избрани теми, борсова информация, спортни резултати т.н. При натискане върху тези панели новините се зареждат в браузъра, има опции за споделяне, запазване за по-късно и споделяне.

Microsoft е предвидила и различни опции за персонализация - можете да изберете какви карти да се показват и как да се поднася информацията за времето (икона и текст или само икона за пестене на място в лентата), а ако не искате да ползвате функцията може просто да я изключите. Добавена е и опция за управление на интересните за вас теми, така че да получавате само релевантно съдържание. Има и възможност да укажете кои източници на информация предпочитате.

Източник: Microsoft