Всеки пети потребител на Android иска да смени телефона си с iPhone

Всеки пети потребител на Android иска да смени телефона си с iPhone
Докато различни анализатори ни убеждават, че Android е платформа номер едно на пазара, от TEchbargains.com имат информация, която със сигурност трябва да допадне на Тим Кук и компания. От портала са провели анкета сред 1300 потребители, резултатите от която показват, че всеки пети потребител на Android би искал да смени телефона си с iPhone. Най-важните характеристики на един смартфон според анкетираните са дълъг живот на батерията, бързи на работа на устройството и 4G LTE възможности. microSD слотовете пък са сред не особено популярните характеристики, докато големите дисплеи се ползват с повече внимание. Несъмнено дългоочакваният iPhone 5 предизвиква вълнения сред потребителите, но голяма част от участниците в допитването всъщност не планират да си го купят. Повееч от половината анкетирани не могат да кажат кога планират да си купят нов телефон, но 10% са се приготвили да застанат на опашките в деня, когато iPhone 5 ще излезе на пазара.
Традиционно, настоящите собственици на iPhone смятат да го заменят с по-нов модел. 74% са притежателите на iPhone 4, които са отговорили, че планират да си купят iPhone 5. Сред собствениците на iPhone 3GS тези, които смятат да го заменят за iPhone 5 са 71%, а сред притежателите на iPhone 4S този процент е 64.
При собствениците на BlackBerry всеки трети обмисля възможността да смени телефона си с такъв с логото на Apple. При хората, които все още нямат смартфони съотношението е същото.

Оферти на деня

 • Еееми най - малкото, повечето хора ползващи Андроид са грамотни... и така "нататак"...
  agroman12
 • [Quote]Аз пък съм забелязал, че всеки втори иска да си смени айфона с андроид, защото им е писнало да дават пари за едно и също нещо. (yes) [/Quote] Е, колко хора с iPhone-и познавате, че всеки втори иска с Андроид? Аз познавам само 2-ма души с такива телефони и си изглеждат доволни, т.е. мога да кажа, че 100% от хорат, които познавам са доволни :D Също, такива статистики като на TEchbargains.com с 1300 души не са реален поакзател, камо ли нашите познати какво мислели, какво казали. Може 50% от всички iPhone юзъри да искат да минат на Андроид, но да не са попаднали измежду избраните 1300. Единствено по един форум iOS у-ства съдя, че много хора в България и главно то София (голяма изненада) искат да си вземат iPhone като има фенове, които не са пропускали модел от излезлите 5 досега и чакат с нетърпение 6-тото поколение.
  vixfix
 • И двете и iOS и Android си имат предимствата. При Епъл има повече качество ако сравняваме едни и същи аппс, плюс това че плаформата е далеч по предпочитана от големите разработчици. Докато отвореноста на Android му помага да е пълен с всевъзможни програмки писани от хора които надали принадлежат към някоя голяма компания. Обаче виждате какво става, вчера Амазон представиха новите си таблети (очаква се и телефон да изкарат) и са премахнали достъпа до Play Store, ако не знаеш изобщо няма да разбереш, че е Андроид ОС-то на тези устройства. В бъдеще очаквам подобни ходове и от други производители.
  osama11
 • Това е напълно възможно. Но не виждам повод за какъвто и да е генерален извод за тенденция потребителите на Android да минават на iOS. Бюджетните Android устройства (до 200-250 лв. наши пари) са над 20% и много от техните собственици могат да отдадат недостатъците на телефона си на ОС, а не на хардуера. Но дали ще имат възможност да си купят iPhone е друг въпрос. Хората, които пък се отказват от iPhone за сметка на Android едва ли са по-малко от тези, които дефакто купуват ябълката след робота.
  Sage
 • Не знам кое му е абсурдното. Аз от 3 години ползвам андроид и откакто си купих iPad 3 не искам и да видя андроид. Писнало ми е от бъгави приложения и така нататак. Предпочитам да си плащам и да не се нервя пък и без това не са кои знае колко скъпи приложенията. Много ми хареса iOS но това е моето мнение. Всичко толкова плавно си варви че ми е драго да го ползвам. Сега знам че ще почнете да ме плюете, но мен не ме интересува политиката им, а мен ме интересува удобството. Сега чакам петицата и веднага сменям htc sensation xe.
  stamford_bridge27
 • [Quote]Отговор » Виж новината Тема: Re: Всеки пети потребител на Android иска да смени телефона си с iPhon  [Re: Бабанка] Автор: nmnikolov Дата: 06.09.2012 16:13 Поне да беше я накарал да изчака и да разгледа Iphone 5... [/Quote] Да, и да я накарам да открие разликите..:D:D:D
  Ванката
 • [Quote]Аз пък съм забелязал, че всеки втори иска да си смени айфона с андроид, защото им е писнало да дават пари за едно и също нещо.[/Quote] (yes)
  Beчния
 • Поне да беше я накарал да изчака и да разгледа Iphone 5... :D
  nmnikolov
 • да, защо? лош телефон ли е?
  DocHoliday
 • (yes):D:D Да и пренесохме войната в къщи.:D Това е последното наапано нещо, което взимам иначе ми извади душицата до последно.:D(cyber)
  Ванката
 • [Quote]Автор: asenna5 Че то някой купува ли още iPhone ?!?[/Quote] Да Бабанка за жена си! :D
  nmnikolov
 • Че то някой купува ли още iPhone ?!?
  asenna5
 • Поредната глупост и това редом да 20милиона продадени S3 и 1,3милиона нови Android устройства активираща си всеки ден. На света има 480милиона Android устройства и явно пречи на някой славата им.
  Илия
 • Абсолютно! :D Андроид се предлага и на нисък клас устройства, така че всеки 5-ти о-скоро би заменил телефона си с такъв от по-висок клас :)
  drkalo
 • Истината е, че като ползваш единия искаш другия, искаш някаква промяна. Затова и може WP8 да стане популярен, защото общо взето хората свикнаха с двете водещи екосистеми и нещо ново и свежо е добре дошло. Само ако Нокия не лъжеха в промоционалните си видеоклипове. :D
  osama11
 • Аз пък съм забелязал, че всеки втори иска да си смени айфона с андроид, защото им е писнало да дават пари за едно и също нещо.:D
  Ванката
 • Сигурно са казали на работниците в Епъл да си направят регистрации и да гласуват :D:D.
  behroozwolf
 • Доста абсурдно!!!!
  rijia