Всеки шести пълнолетен американец има умен часовник

Всеки шести пълнолетен американец има умен часовник

Умните часовници стават все по-популярни сред потребителите. Според данни на NPD Group продажбите на този тип устройства в САЩ бележат ръст от 61% на годишна база за периода ноември 2017 – ноември 2018. От компанията отчитат още, че 16% от пълнолетните потребители в страната (един от шест) вече притежават умен часовник. Носимите устройства са най-популярни сред хората до 34 годишна възраст. От друга страна, по-сериозният фокус на някои модели към грижата за здравето ги прави привлекателни и за по-възрастните групи потребители.

От NPD отдават скока в търсенето на подобни устройства на все повечето предложения с мобилна свързаност. Според компанията умните часовници са по-привлекателни за потребителите с възможността да оставят телефона си вкъщи, но пак да разполагат с връзка с близките и приятелите си. Цената на устройствата също се понижава с по-достъпни предложения като Fitbit Versa, а възможностите им се разширяват. Това вече не са бавните и ограничени устройства отпреди няколко години.

Източник: NPD Group

  • Аз се чудя защо цял ден ме боли х.я. А то виж защо било :)
    tttttuu
  • Пазарът се задръства от подобни пластмаси и не виждам нищо чудно, камо ли пълнолетните американци да не могат да си ги позволят.
    n1