Втора публична бета на Android 12

Втора публична бета на Android 12

Google пусна втората публична бета версия на Android 12, като в нея са включени част от функционалностите представени по време на изминалата конференция за разработчици на компанията. На първо място става дума за Privacy Dashboard където можете да проследите как приложенията използват някои сензори на устройството ви.

В това число са камерата, микрофон и GPS. Има и графика, която показва колко често са били използвани през изминалите 24 часа. Освен това е възможно да направите запитване за това защо конкретно приложение има нужда от данните ви.

В падащото меню с бързи настройки имате възможност директно да изключите камерата и микрофона. По този начин ще сте сигурни, че никой освен вас няма да ги използва. Когато направите това, приложенията ще получават празни сигнали за видео и звук. В Android 12 вече има и индикатор, който ще показва кога тези сензори се използват, за да сте наясно с това.

Сред останалите новости са и промяна в интерфейса, показващ наличните Wi-Fi мрежи, които вече ще се виждат в изскачащ панел при задържане върху иконата в Quick Settings. Android 12 включва и данни за това кои приложения имат достъп до клипборда. Новата бета ще показва известие в дъното на екрана ако дадено приложение, различно от това, от което сте копирали данни, има достъп до тях.

Разбира се има и други по-незначителни нововъведения, а и такива, които се очакват с бъдещи те бета версии, както и във финалния вариант на Android 12. Това включва и новия дизайн Material You, който адаптира цветовата палитра на системния интерфейс според избрания от вас тапет. Новата бета версия е достъпна за потребителите със смартфони Pixel 3 и по-нови модели.

Източник: Google

  • Да, всичко върви към купуване на Pixel 6Pro ... ¯\_(ツ)_/¯.
    Kuzmanow