Втората бета на iOS 13.2 позволява промяна на видео резолюцията през камерата

Втората бета на iOS 13.2 позволява промяна на видео резолюцията през камерата

Вчера Apple пусна втора тестова версия на iOS 13.2 за разработчици, която добави новата фотографска функция Deep Fusion за моделите от серията iPhone 11, разчитаща на изкуствен интелект за осигуряване на по-детайлни снимки. В изданието обаче има и други интересни промени. За начало най-сетне е възможно да промените резолюцията на записваното видео през приложението за управление на камерата.

Досега това не беше възможно, а за подобно елементарно действие трябваше да се влезе в настройките на телефона. С новата промяна е достатъчно да натиснете върху резолюцията или кадровата честота, за да преминете през наличните опции. Изненадващо тази възможност е налична само за моделите от серията iPhone 11.

Друга нова опция е възможност да изключите изпращането на записите от Siri към сървърите на компанията за обработка. Тези записи се ползват за подобряване на гласовото разпознаване, но вече имате опция да се откажете от автоматичното им събиране. Сред другите промени в изданието са и нови емоджита.

Междувременно вече е достъпна и публичната втора бета версия на iOS 13.2, която позволява и на останалите потребители, които са се записали в тестовата програма на Apple, да изпробват новите неща. Повече за промените има тук.

Оферти на деня

  • Интересни промени, а и полезни.
    Kuzmanow