Вторият телефон на BlackBerry с Android е защитен вариант на Alcatel Idol 4

Вторият телефон на BlackBerry с Android е защитен вариант на Alcatel Idol 4

BlackBerry продължава да изпълнява хардуерната си стратегия, която е базирана на Android, с премиерата на втория смартфон на компанията с платформата на Google. Както вече разбрахме устройството се казва DTEK50 (кодово име Neon) и на практика е вариант на Alcatel Idol 4, който отскоро се продава и в България.

Смартфонът предлага хардуер, който е присъщ на моделите от среден клас като осемядрен чипсет Snapdragon 617, 3GB RAM,  5,2” full HD дисплей, 13МР камера, 16GB разширяема памет и батерия с капацитет 2610 mAh. Не всичко е в хардуера, тъй като BlackBerry твърди, че това е най-защитения смартфон с Android в света.

Компанията е модифицирала ядрото на платформата, добавила е пълно криптиране на информацията и е защитила bootloader софтуера на телефона. Включена е и хардуерната функция Root of Trust, която гарантира, че само оторизирани устройства могат да се свържат с дадена мрежа на дадена организация, което със сигурност ще допадне на бизнес потребителите.

Както подсказва името на телефона в него присъства и приложението на BlackBerry DTEK, което предпазва системата от вируси и други проблеми със сигурността, често срещани в смартфоните с Android. Продажбите на DTEK50 в Щатите започват на 8 август на цена от 299 долара, а в Европа го очакваме за 339 евро. Направилите предварителна поръчка ще получат и външна батерия на стойност 60 долара.

Източник: BlackBerry