Второто поколение на Apple Watch ще влезе в масово производство през Q2

Вече писахме, че според слуховете Quanta скоро ще започне пробното производство на Apple Watch 2. Масовото производство на часовника обаче се очаква да стартира през второто тримесечие на годината, твърдят източници на DigiTimes. В публикацията на изданието всъщност не се употребява името "Apple Watch 2", а се говори за второто поколение на Apple Watch, което оставя отворен въпроса дали става дума за междинна версия на устройството с малки промени, или се говори за по-съществената ревизия Watch 2, за която има слухове, че ще бъде анонсирана през септември.

Източник: DigiTimes

 • Дано да си прав.
  Holon
 • Ще стане следващия ти телефон. Носиш го на ръката, натискаш, откача се. Натискаш, разгъва се. Изненада! И не сме толквоа далече от това. На мен лично ми писна да мъкан 5,5" с мен, толквоа е неудобно, особено през зимата, че думи нямам вече.
  muamamu1
 • И какво толкова ще прави каквото не може смартфона? Минахме периода с малките екранчета и мини батериики...
  Holon
 • Вече има към 30-40,000 приложения. Не ми се вярва да не върши никаква друга работа. Просто още е рано да искаме идеалния продукт, съдейки по развитието на телефоните. Може би до 2-3 години...
  muamamu1
 • Бъдещето не е в смарт часовници, така е Епъл часовник никой не си е купил от този форум, аз му имах мерак, но ме спря това, че няма никаква функционалност. Смарт часовниците не се продават добре и не мисля, че хората ще ги харесат с времето. Хората искат големи екрани и лесна преносимост, така е, това няма как да стане, но пък и малките екранчета им мина времето. Гледаш си часовника при получаване на съобщение,при нотификации, зъриш се на този екран...кой не спортува не мисля, че има някакъв смисъл от него.
  Holon
 • Какво общо има това? Аз правя една реална оценка, базирана върху продажбите на смартфони. Идеята е да вършат много неща и да държат поне седмица. И до 5-10 години това ще стане. Само че всички малки ОС-и ще си отдат по реда, защото така е по-удбоно за проследяване, по-евтино за производителите и като цяло, това е основата идея на капитализма. Не разбирам какво против имаш? Искаш да кажеш, че масово хората разбират какво си купуват? Или че не търсят часовник, който може магически да им нагласи фурната вкъщи или пък да им докара колат аот паркинга? Впрочем, аз нямам умен часовник. Не бих си и взел. Просто не ми допад аидеята под стъклото на часовника ти да стои екран.
  muamamu1
 • Колега , ти какво предлагаш? Да се върнем към тоталитарната държава!? Заради едни умни часовници? И доброволно им плащаш 1000 лева всяка година :S
  A4i
 • След 5-10 години всичко, което ще бъде важно за потребителя, ще бъде какво може да направи с часовника си- да оправлява уредите вкъщи, да си извивка колата и т.н. Приожения с такваи идеи ще се пишат само за Android и iOS, точно както е и сега. Сериозно ли мислиш, че на масата хора им пука кой ги следи, как и защо?
  muamamu1
 • Не е точно така. Андроид за часовници не е нито отворена ОС, нито безплатна. Идва с камара шпионски услуги, които стопяват 4000mAh батерия за ден, какво остава на малка ~300mАh батериика на часовник. Тя никога няма да стигне за повече от няколко часа работа. Tizen няма такъв воденичен камък на шията. Достъпните китайски часовници са с Mediatek OS. Има хубави и евтини Cortex M компоненти, като на умните часовници Pebble, които не поддържат Андроид.
  A4i
 • Недоразомение е часовникът на Samsung - Gear S2. Бъдещето на часовниците ще се определи от приложенията за тях, защото иначе в кутията седи едно ограничено устройство. Часовните с iOS и Android Wear бързо събират сума приложения. Всичко остнало ще си замине, както стана при телефоните.
  muamamu1
 • Не виждам [B]нито един[/B]... тук, който да се е похвалил, че е дал една торба пари за това недоразумение на Apple... Какъв е смисъла да се коментира изобщо!?
  nikolaiii
 • Mi band е за който спортува, колко си изминал, колко стълби си изкачил, колко калории си изгорил. Също и има аларма с вибрация. Това е. Часовниците са съвсем различно ниво- там си четем съобщенията на малко екранче, вместо да си вадим телефона от джоба...за мен е глупаво, на някой хора е полезно...аз не ги разбирам.
  Holon
 • Часовника има полезна функционалност, но като всяко първо поколение джаджи е недодялан. Очакваше се да има много повече сензори. Тока едва стига за ден работа и са махнали Wi-Fi-то, GPS-а, жироскопа, електронния компас, барометъра, галваничните медицински сензори и т.н. На по-късен етап ще ги включат, но първо трябва да ги разработят на SOI технологичен процес. Според мен ще доработват часовника на час по лъжичка, така че да задържат интереса към новите модели. Едва ли второто поколение на часовника ще си заслужи парите. Мисля че евтина фитнес гривна на Xiaomi е доста по-удачен вариант за експерименти с носима електроника. Гривната е компактна, лека, разполага с основната функционалност и се зарежда веднъж на месец-два. http://www.gearbest.com/smart-wristband/pp_263275.html
  A4i
 • Механичният часовник е да не кажа вечен, той се предава от поколение на поколение, набира история. А тези наистина са просто играчка, другата година го хвърли...това дори не е часовник, това си "телефон с миниатюрно екранче". А това дето пуснаха златни Епъл часовници за по 20К $ няма да го коментирам, защото това е пълна глупост, след 2 години какво ще го правиш? Ще го разтопиш и ще си направиш пръстен ли?
  Holon
 • Моята гледна точка за такова устройство - работя в много шумна среда и вибрации и често не чувам че телефоните ми звънят или получавам смс-и при положение че са в чантичка която е на кръста ми.Също разни глезотийки като да видиш каква е температурата, връзка с другите приложения(вайбъри, скайпове, имейли), гласови команди и търсене.Спортните функции не са ми интересни въпреки че крачкомерите на телефоните ми работят.За батерията може да се ползва в пълен режим само по време на работа или когато нямаш удобен достъп до телефона през останалото време може да стои само на часовник или да се изключва(за какво ти е примерно когато спиш или телефона е до теб), предполагам че това доста ще удължи живота.Засега се въздържам от покупка защото хубавите модели са много скъпи а не искам да си заменям сейкото с някоя пластмасова играчка.
  AVKansazov
 • Епъл не спазва вече традицията "нов продукт, еднаква цена". Всичко е с десетки долари нагоре от миналогодишните поколения. Като се почне от Айфон, Аймак, Айпад, клавиатура, мишка и т.н. Особено последните са толкова скъпи , че е по-добре да си купиш нов Аймак отколкото клавиатура и мишка (защото идват в комплект).
  Holon
 • Цените ще са като на първия. Apple винаги така си карат. 1-цата вече не си струва. И двата ако се купуват от България, "тънка" цена не съществува. Виж някой познат да ти го прати, най-добре от USA. За какво служи, за нищо съществено. Нотификации, и за теб ще служи заради Health app- а. 2-рия предполагам ще отчита много повече показатели. За мен досега нито един Смарт часовник не до струва, но за други е доста полезен. Това, че всеки ден трябва да се зарежда е deal breaker за мен. Дано втория държи 2-3 дни. Тогава може и да се замисля.
  sladyrko
 • Часовникът е доста полезен със Сири, но няма Български език. Иначе за мен е безмислен, най-после пуснаха 5.5 инчов екран, пък аз ще чета съобщения на часовника. Но това съм аз, който го кефи да си го взима. Не пренебрегвайте факта, че Apple Watch е с най-слабата батерия от всички конкуренти, освен това всичко което можеш на часовника може и Айфона. ***Росенчо, не те разбрах за зарядното, какъв Айпад да сменям?
  Holon
 • Работили са ного здраво и никой не може да им го отрече, вижда се ежедневно (колегите програмират и за 3-те платформи), но да ми показва някой скреен с 20 мин. използване и да твърди, че е ЧУК... нали. Изчакай м. Март, ще има изненади ;)
  PoceH_BS
 • Не, аз не бързам заникъде. От видеото виждам, че мога да го ползвам и в кардиозалата освен другите функции. Зареждането може да става и чрез външна батерия, но около мен навсякъде има контакти, така че не ми е проблем. Айфона ако щете вярвайте, но държи здраво тая батерия. От два дни и половина не съм го зареждал, и сега го сложих на 7% в контакта. Колко ще струва новия модел, и колко най-тънко може да се намери предишния?
  Ванката