Wall Street Journal: Следващият iPhone ще има ForceTouch дисплей

Wall Street Journal: Следващият iPhone ще има ForceTouch дисплей

The Wall Street Journal публикува информация, че новият iPhone ще има дисплей с технологията Force Touch. Тези слухове потвърждават по-ранната информация по въпроса и макар че официално потвърждение едва ли ще получим, колкото повече източници сочат в тази посока, толкова по-вероятно е това да се окаже вярно. Според изданието не е изключено компанията да добави и още един цвят към обичайните, в които се предлага телефонът. В същото време размерите на дисплея и резолюцията му ще останат същите, като при iPhone 6 и 6 Plus.

Изданието посочва, че за старта на продажбите на iPhone 6s и 6s Plus Apple се готвят да осигурят повече бройки, отколкото бяха налични за iPhone 6. Компанията очаква от партньорите си до 31 декември 2015 г. да произведат между 85 и 95 милиона броя от двата нови телефона. За сравнение, за iPhone 6 тези цифри са били между 70 и 80 милиона. За да отговорят на изискванията на Apple, от Foxconn вече наемат нови работници, като се очаква производството на новите модели iPhone да започне през следващия месец.

В същото време Apple може би се канят да включат още един производител на телефоните, за да диверсифицират доставките и да предотвратят евентуални проблеми с наличностите. Този път това ще са Wistron, които поеха производството на iPhone 5C от Pegatron, когато компанията започна да произвежда iPhone 6. Force Touch осигурява допълнителни възможности за управление на телефоните, тъй като е в състояние да отчете разликата между леко докосване и по-силно натискане.

Източник: WSJ

 • [Quote]А за iPhone 6s пак ще се бият по опашките, ще спят в палатки и ще ядат консерви за да получат първи бижуто, [/Quote] Разглеждал ли си произхода на хората от опашките за айфон? Само азиатци - китайци и китайки плетящи плетки. Що за ненормалник трябва да си за да чакаш на опашка с дни за който и да били телефон???!!! За другите ти лъжи нямам какво да кажа - греене, забиване бла-бла-бла. Няма нищо такова. Проблемите при всички идват, че са дали хиляди левове за телефон а нямат елементарни познания да боравят правилно с него нито пък си дават труда да го разучат. Така са 90% от притежателите на всички марки.
  LegolasElf
 • Не си хаби времето да отговаряш. Просто ги ингнорирай както правят всички покрай тях... :D След 5 години като другите фирми изкопират Форс тъча и го сложат в своите машини, ще викат "Ех, че яко!" :)
  sladyrko
 • Нещо което не сте и виждали на живо, камо ли имали, няма как да коментирате и да дадете оценка. ForceTouch няма да е интересно само на хария, но и в реалноста. На хартия само са интересни многото ядра, многото рам, но на практика получаваш, лаг, греене, забиване и брикове. Колкото и да оправяш и да ъпгейдваш, когато базата ти е скапана няма как един телефон да е добър. Колкото дали Кук е гей, това мене слабо ме интересува, важно е какво предлага фирмата, а тя е най-добрата във всяко едно отношение. А за iPhone 6s пак ще се бият по опашките, ще спят в палатки и ще ядат консерви за да получат първи бижуто, това, че в България хората взимат 250лв заплата, няма нищо общо с Епъл. Преживеете го, корейските ви боклуци, не са най-доброто. Всеки един продукт на Епъл винаги е бил най-добрият, това, че тука има 20 деца който размахват ръчички и не им се иска това да е така, не значи, че е така.
  Holon
 • Той не ти говори за това гето! Има и друго гето на геьо! Обърнал съм внимание в махалата, тия които не работят са с айфон и с един ниско бюджетен телефон. И все чакат някой да ги почерпи.
  katinar
 • Гетото сигурно е едно от местата с най-малък брой айфони, едва ли много хора могат да си го позволят. Там преобладават бюджетните телефони, най-вече Самсунг и Моторола. Иначе този дисплей звучи интересно на хартия, остава да го сложат и да се види до колко е функционален.
  drimdiard
 • Първо Айфона беше за "гъзари" и паралии, сега стана за хора от гетото, и това го казва един и същи човек :D Някой хора да се излагат им е хоби :D Гето от над 100 мил човека :D И да влезеш в тема само за да тропаш.. Няма смисъл да се довършва ;)
  sladyrko
 • ....и фантазиите ви работят ли работят. Единствената асоциация, която буди човек с айфон е ....присмех. В другата тема Един оприличава айфон с Ферари:D Ферари е автомобил, който притежават единици хора. Айфоните са телефони по-скоро за гетото - така се манипулират масите, че се грижат за тях и са им дали нещо ценно в ръцете.....а всъщност те са си го написали в статията...новото също като старото :X
  LegolasElf
 • То само бутона да беше.... Бета на io9 работи много по-плавно и по-добре от последната официална версия на Андроид, още веднъж се убедих защо съм с Айфон.
  Holon