WhatsApp прекрати поддръжката за BlackBerry 10 и Windows Phone

WhatsApp прекрати поддръжката за BlackBerry 10 и Windows Phone

В края на 2017 година няколко мобилни платформи отпаднаха от списъка с поддържаните от популярната услуга за комуникация WhatsApp. Става дума за операционни системи, които вече не се разработват активно, а освен това не се появяват в нови устройства на пазара. На 31 декември 2017 притежаваната от Facebook компания прекрати поддръжката за BlackBerry OS, BlackBerry 10 и Windows Phone 8.0 и по-стари версии (с Windows 10 Mobile засега няма проблеми). Потребителите на тези платформи могат да продължат да ползват WhatsApp, но няма да могат да създават нови акаунти и да верифицират съществуващи.

Препоръчани оферти

Заедно с това компанията посочва, че тъй като активната разработка на приложенията за тези платформи е прекратена, някои функции може да спрат да работят във всеки един момент. На 30 юни миналата година WhatsApp прекрати поддръжката за платформата Nokia S60 (Symbian), а на 31 декември тази година ще я последва и Nokia S40. В същото време старите версии на Android получават по-голяма отсрочка до 1 февруари 2020 година – след тази дата спира поддръжката за устройства с Android 2.3.7 или по-стари версии. Както вече стана дума, това не означава, че услугата ще спре да работи, но ще има ограничения в създаването и верифицирането на акаунти.

Източник: WhatsApp

  • Догодина за всички windows телефони и така. И на мен ми резнаха 808-цата... :|
    Вито
  • Статията тук е лееекичко объркана, явно автора още не се е свестил. Ето оригинала за по-ясно https://faq.whatsapp.com/bg/wp/26000006/?category=5245235 WP8.0 и по-стари...
    StefiMo