WhatsApp скоро ще започне да показва реклами

Популярното приложение за комуникация WhatsApp, което е част от Facebook, досега не монетизираше по никакъв начин безплатната си услуга. Това обаче скоро ще се промени. Според вицепрезидента на компанията Крис Даниелс скоро приложението ще започне да показва реклами в частта за статусите. Тази секция е подобна на Stories в Instagram, където потребителите могат да споделят текст, снимки, видео и gif-ове за 24 часа, след което изчезват. Според него това ще е основният начин на монетизация на приложението.

Тази стъпка се очакваше след придобиването на WhatsApp от Facebook през 2014 за 19 милиарда долара. Основателят на услугата за комуникация Браян Актон беше голям критик на модела на монетизация с реклами и през 2012 година беше написал пост в блога на приложението срещу това. От друга страна, основният бизнес на Facebook е именно продажбата на реклами и тази стъпка е логично консолидиране на рекламния пазар в техните собствени платформи.

Източник: Android Police

 • Наскоро играх на една игра на телефона и ми изскочи потресаваща реклама на Вайбър "Ние не четем вашите съобщения". Що за демокрация? Що за свобода? Отивам в пещерата!
  velnsl
 • [Quote]Използвам го от деситина години,за мен е най доброто.За съжаление в България много малко хора го използват за сметка на бъгавите Viber i Messenger.[/Quote] До последната буква подкрепям написаното. През Whatsapp в момента комуникирам с всички близки и приятели и няма по-добър, а качеството осезаемо се усеща и от двете страни. А пробвах всичко - Вайбър, Месинджър, Телеграм... Акобстане с реклами, какво пък... Или ще го кракваме или ще го плащаме.
  Tadj
 • Telegram все още нямат видеоразговори, нали?
  Blue Sky
 • WhatsApp ползвах преди за комуникация с приятели чужденци. Сега обаче комуникацията с тях ми минава през Skype и се изтрих от WhatsApp.
  AgentOrange
 • В България както навсякъде по света има един messenger който се ползва основно. Тук е Вайбър в Япония е line. В Китай wechat и т.н. whatsup ползвах в стария телефон само заради една курва. Сега не съм го инсталирал и не ми липсва.
  NIkolay Nuk
 • Telegram, viber, WhatsApp, messenger. По честота на ползване, последните две ги ползвам само с по един човек защото друг чат нямат.
  Вито
 • Използвам основно iMessage и Signal. Ползвам и вайбър, щото имам доста контакти, които друго не ползват. На Телеграм нямам достатъчно контакти и го изтрих. Във ФБ и уотсап ме няма.
  AgentOrange
 • По принцип е по добър от вайбъра. Но откакто го купиха :ако пратиш на абонат съобщение, мултимедиен файл и той се е отрегистрирал от WhatsApp - ти го таксува като смс. Преди можеше да пращаш поздравителни картички, снимки, видео до 256 абоната наведнъж.... Сега само до 20
  PATRIOT7
 • Използвам го от деситина години,за мен е най доброто.За съжаление в България много малко хора го използват за сметка на бъгавите Viber i Messenger.
  niki35
 • На мен ми е направило впечатление че в България и въобще източна Европа масово се използва Вайбър и Месенджер. В западна европа WhatsUp. Първите две въобще ги нямам инсталирани, само като дойда до България ми се чудят. Иначе жалко за Whatsup, много жалко. Алчността на фейсбук е безгранична.
  feuer34