WhatsApp все пак няма да ограничи функционалността на приложението

WhatsApp все пак няма да ограничи функционалността на приложението

По-рано този месец стана ясно, че потребителите ще загубят достъп до част от функциите на WhatsApp, ако до 15 май не се съгласят с новите правила за ползване на услугата. Междувременно Facebook промени плановете си и поне засега потребителите, които не са приели промените, няма да бъдат лишени от определена функционалност.

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

От изявление на компанията става ясно, че след скорошни дискусии с различни регулаторни органи и експерти по сигурността е било взето решение засега да не се ограничават функции на услугата за потребителите, които не са приели обновените условия за ползване. В същото време WhatsApp ще продължи от време на време да напомня за ъпдейта, както и когато потребителите искат да ползват определени опционални функции.

Засега не знам дали това положение няма да се промени в бъдеще, но в момента WhatsApp се опитва да запази своята потребителска база и угоди на различните регулатори по света. След обявяването на планираните промени в началото на годината много потребители спряха да ползват услугата и преминаха към алтернативи като Telegram и Signal.

Източник: TNW