WSJ: Apple намалява производството и на трите нови модела iPhone

Според информация на The Wall Street Journal Apple са намалили производството и на трите нови модела iPhone, които бяха представени през септември. Според източниците на изданието причините за това са по-ниското търсене на продуктите, както и по-трудното прогнозиране на продажбите поради наличието на повече модели на пазара.

Може да ви е интересно

Само преди няколко седмици компанията от Купертино шокира своите инвеститори с намалена прогноза за продажбите в празничния период, а междувременно доставчици на компоненти започнаха да сигнализират за свити поръчки.

Оказва се, че прогнозата на Apple за продажбите се е разминала с реалностите особено силно при iPhone XR, при който намалението е с близо 1/3 спрямо първоначално заявените 70 милиона бройки за периода септември-февруари. Само преди седмица от Купертино са направили нова ревизия на своите планове и са намалили допълнително заявените количества.

Източник: Reuters

 • Между другото един боклукчия в Англия взема такава заплата, че всеки месец може да си купи последен модел айфон или друг флагман, да си плати сметките и данъците и да има и за храна. Не броя разходи по транспорт и кръчми. Също така има голяма доза истина в това което казват, че там се ползват най-много айфони, но никой не казва, че повечето са на 2+ години. (yes)
  Ванката
 • [Quote]Кво се правиш на много оборотен пак бе? Човекът ти говори за UK, очевидно от сайта дето си дал там над 50% са с айфони! В България нещата стоят по друг начин. [/Quote] Да, да. В СОХО-то и чистачките и боклукчийте са с наЙфони, нали се разбрахме за това. Ама що така ябълките намалят производството и на трите модела, А?! Явно са малко лелките и чичковците в СОХО-то. [Quote]Защо ли?[/Quote] Защото ядат дървото от всякъде и ще продължават да го ядат, само ултра заблудените им фенове го ядат заедно с тях.
  PoceH_BS
 • [Quote]Нали Епъл спряха да дават информация за продадените бройки.[/Quote] Защо ли?
  velnsl
 • Той винаги така "избирателно" копира, което му е в полза. Може би и не го разбира... Което и от двете да е, такава му е практиката.
  sladyrko
 • Кво се правиш на много оборотен пак бе? Човекът ти говори за UK, очевидно от сайта дето си дал там над 50% са с айфони! В България нещата стоят по друг начин.
  Вито
 • За всеки един непродаден американски боклук, китайците продават 5 свои. Така всичките пари им остават при тях и не изнасят 99% от печалбата си. Времената се менят чичко Кук...
  botor
 • Е как ще се разбере? Нали Епъл спряха да дават информация за продадените бройки.
  iavorski
 • [Quote]триото на Епъл оглавява класацията за най-продавани телефони в световен мащаб. [/Quote] За телефони - да. За смартфони са на дъното на опашката. @ragaнещо си: [Quote]В залата съм в момента има само един човек с телефон който не е ябълка [/Quote] Mobile Vendor Market Share Worldwide Mobile Vendor Market Share Worldwide - October 2018 Samsung 30.07% Apple 22.34% Huawei 7.37% Xiaomi 7.26% Unknown 4.81% Oppo 4.14% Oct 2017 - Oct 2018 От тук - http://gs.statcounter.com/vendor-market-share/mobile
  PoceH_BS
 • На места е така.
  tzincbg
 • В залата съм в момента има само един човек с телефон който не е ябълка :D
  Ragacone
 • Мечтиии... Беше то, беше.
  tzincbg
 • Сигурен съм, че в последното тримесечие на 2018 г., трите модела на Епъл преставени през есента, ще оглавят класацията за най- продавани телефони в световен мащаб, но има вероятност, която не изключвам Самсунг да е продала повече телефони от Епъл в този период.
  gog88
 • Всъщност почти със сигурност в следващата новина ще прочетем, че триото на Епъл оглавява класацията за най-продавани телефони в световен мащаб.
  board
 • Апле върви към бутикува фирма, нещо като vertu, ако не намалят печалбите, ще се сринат. Китайците превземат пазара.
  sony67
 • [Quote]Росен пак ще а.а в темата ![/Quote] Истината боли, както винаги, налЕ?! Още когато ги пуснаха писах тука, че ще гризнат дръвцето, ама заслепените фенове подскачаха като малки деца в сладкарница, къде са сега, а? (whistle)
  PoceH_BS
 • Пазара се насити, иновации няма, масовия потребител е напълно доволен от телефон в ценовия клас под 500 лева че и надолу - съдя по хората около мен. Преди 10 години най-скъпите модели с Андроид лагваха повече от актуален модел за 300 лева. Народа масово си цъка или стар модел, или евтин китаец, самсунг, сони - абе каквото си изберете и си харесва и живота на батерията, и камерата, и дисплея и звука на слушалки. Даже и най-евтиното Шайоми / да не се приема като реклама на марката / има IPS дисплей с 300 ppi, 12 мегапиксела камера с PD автофокус и батерия от поне 3000 мач. Такава комбинация задоволява едни поне 80% от потребителите на смартфони.
  iavorski
 • За разбирачите: Акциите на Amazon паднаха с 25% спрямо септември, на Facebook с 40% и на Apple с 23%... Не бързайте да ги погребвате и в трите компании има още много "хляб" (и пари).
  Lazzarus
 • Нищо ново. Иначе е хубава новина, дано се усетят, че цените са нелепи. Знаеш ли, догодина може да стане чудо и да смъкнат цените с по $100. :)
  sladyrko
 • Росен пак ще а.а в темата !
  ilchev_n
 • [Quote]Оказва се, че прогнозата на Apple за продажбите се е разминала с реалностите особено силно при iPhone XR, при който намалението е с близо 1/3 спрямо първоначално заявените 70 милиона бройки за периода септември-февруари.[/Quote] Къде ги заблудените фенове които обясняваха как пръчката XR щяла да има най-много продажби... :D:D:D
  PoceH_BS