XBMC получи версия и за Android

XBMC получи версия и за Android
XBMC е популярен мултимедиен плеър с отворен код, който е достъпен за различни операционни системи и платформи. Разполага и със специален интерфейс за телевизори, който може да се контролира чрез дистанционно управление. Приложението поддържа възпроизвеждането на мултимедийни файлове в различни формати, които са съхранени локално или могат да се намират в локалната мрежа или интернет.

Вече е време и потребителите на Android да получат достъп до XBMC. Не става дума за клиент или дистанционно управление на версия, инсталирана в друг компютър, а за истинското приложение, което работи директно върху таблет, смартфон или сет топ устройство с платформата на Google. Най-добре е то да има опция за връзка с телевизор чрез HDMI интерфейс.

Възможностите на приложението са познатите, включително има опция за инсталиране на допълнения, но засега в повечето устройства работи само със софтуерно декодиране на аудио- и видеосигналите. Все още се намира в етап на бета тестове, а интерфейсът за телефони не е съвсем оптимизиран за по-малки екрани. Последното обаче ще се промени до достигането на финална версия.

Можете да изтеглите бета версията на XBMC за Android от тук:
http://minus.com/lfJSkjZqueeHV
http://dl.miniand.com/miniand/xbmc-android/xbmcapp-armeabi-v7a-debug-20120714.apk

http://xbmc.org/theuni/2012/07/13/xbmc-for-android/

  • За съжаление да. Имат няколко plugin-и за мобилните OS.
    vladovn
  • [Quote]Аз ще чакам да се развива mediaportal, xbmc не успя да ме грабне.[/Quote] А mediaportal само за windows ли е?Че на сайта не видях друго.
    azcv