Xiaomi CC9 Pro Premium Edition с ниска оценка при аудио теста на DXOMARK

Xiaomi CC9 Pro Premium Edition с ниска оценка при аудио теста на DXOMARK

От октомври миналата година познатата основно с тестовете си на камерите на мобилни телефони DXOMARK вече тества и аудио възможностите на смартфоните. Един от най-новите модели, които преминаха през този процес, е Xiaomi CC9 Pro Premium Edition, чиято камера дели третата позиция в класацията на компанията.

При звуковите параметри обаче нещата изглежда не са толкова розови, тъй като моделът получава само 54 точки, което го поставя на 11 място. Той разполага с един високоговорител, който макар да се справя добре, не е достатъчен за постигането на по-сериозни резултати. Липсва качествено възпроизвеждане на ниските честоти, при максимална сила се наблюдава сериозни изкривяване на звука, а при минимални нива той е твърде тих.

При записа на звук също се отчита добро цялостно представяне, ефикасно локализиране чрез ясни средни и прецизни високи, както и малко артефакти и добра динамика при средни нива на силата на звука. Сред минусите тук се отчитат липсата на бас, наличие на артефакти при силен околен шум, обърната позиция на стерео каналите при запис на селфи видео и ниска сила на звука при ползване като диктофон или при запис по време на срещи.

Източник: DXOMARK