Xiaomi има концептуални умни очила

Xiaomi има концептуални умни очила

Xiaomi представи концептуалните умни очила Xiaomi Smart Glasses, които поне на този етап няма да достигнат до крайните потребители. Те са доста леки при тегло 51 грама и могат да възпроизвеждат известия, както и информация от приложения, включително за навигация на MicroLED дисплея си.

Той има мини чип с размери 2.4 х 2.02 мм, а индивидуалните пиксели са с размери 4 микрона. Панелът е монохромен с яркост до 2 милиона нита. Дисплеят използва технология за пречупване на светлина на 180 градуса, като по този начин предава точно светлинните лъчи към окото.

Основният метод за управление на очилата е чрез асистента XiaoAI, който предава само най-важните известия. Това означава, че няма да ви притеснява с всички новости, които получавате към телефона. Ще можете да виждате информация от важни контакти и т.н.

Очилата са с два микрофона, което означава, че могат да се използват и за провеждане на разговори. Има и 5MP камера за снимки, а освен това и опция за транскрибиране на звук в текст в реално време.

В основата на устройството е използван ARM процесор с четири ядра. Сред останалите функционалности са сензорна зона, Wi-Fi, Bluetooth, както и специализирана версия на Android.

Източник: Xiaomi